La vaga general ja és la més seguida de la història en els comerços catalans

La patronal del comerç de Catalunya PIMEComerç assegura que aquest divendres hi ha hagut més comerços tancats que en anteriors vagues generals, concretament ha assegurat que aquesta vaga ja és la més seguida de la història a Catalunya.

Per territoris, els que han registrat un seguiment superior han sigut Girona i Terres de l’Ebre, amb un 80% dels comerços que han abaixat la persiana, i en algunes poblacions el tancament ha sigut del 90%; a Lleida entre un 60% i un 90% dels comerços han tancat. A la ciutat de Barcelona la patronal ha registrat un tancament de comerços del 50-60%, tret de les activitats de restauració, establiments de conveniència i basars; així com cadenes de supermercats que sí que han obert.

A Tarragona capital entre un 70% i un 90% dels negocis han tancat, mentre que al centre de Reus ha tancat el 90% del comerç. PIMEComerç preveu que la majoria de comerços avancin la seva hora de clausura habitual. El bloqueig del trànsit de carrers i carreteres ha obstaculitzat la normal mobilitat a tot Catalunya.

Al Vallès Occidental el seguiment ha oscil·lat entre un 20% i un 70%, al Maresme un 50% dels comerços han tancat; i al Vallès Oriental entre un 20% i un 50%, excepte en poblacions com Granollers que el seguiment ha sigut més elevat, arribant al 80%. Al Baix Llobregat els principals eixos comercials de les ciutats d’aquesta comarca han tancat entre un 20% i un 60%.

Incidents amb piquets

La patronal ha denunciat incidents amb piquets a determinades zones de la ciutat de Barcelona i Lleida. En concret, han afirmat que la presència de piquets al carrer Comerç, a la capital del Segrià, que han fet que molts comerços abaixessin la persiana per por de patir desperfectes.

En un comunicat, el president de PIMEComerç, Àlex Goñi, ha demanat "civisme" en les mobilitzacions que s'han convocat aquest divendres per tal de no perjudicar "més" els negocis i ha reiterat el "rebuig absolut a la violència". Des de PIMEComerç, s'ha reclamat un acord entre les institucions catalana i espanyola per rebaixar el "clima de tensió".

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: