La Universitat Jaume I i la professora “plagiada” no actuaran contra Montón

Rate this post

La Universitat Jaume I (UJI) de Castelló “no actuarà ara per ara motu proprio” davant del possible plagi de l’exministra de Sanitat Carmen Montón a la professora del Departament de Filosofia i Sociologia del campus castellonenc Ana Martí, sinó que deriva qualsevol actuació a la Universitat Rei Juan Carlos.

En un comunicat institucional s’assegura també que la professora comparteix la posició oficial de l’UJI, es declara al marge d’aquest assumpte i no farà declaracions sobre la qüestió, segons informa Efe. Les mateixes fonts consideren que al marge de la “polèmica política”, la qüestió constitueix un “problema de caràcter acadèmic”. La universitat madrilenya ha iniciat ja una investigació interna per dirimir les possibles irregularitats en el Màster d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere de l’Institut de Dret Públic (IDP), que ha estat recentment clausurat.

L’UJI entén que aquest cas, “al marge de la polèmica política, és un problema de caràcter acadèmic que la Universitat Rei Joan Carles sabrà resoldre adequadament quan finalitzi la investigació que manté oberta ara mateix”.

Una vegada es coneguin els resultats de la investigació, la Jaume I considera que és un tema que s’hauria d’abordar en el marc de la Confederació de Rectors d’Universitats Espanyoles (CRUE) per garantir la qualitat del sistema universitari espanyol.

La professora plagiada es declara al marge

La professora presumptament plagiada seguirà en principi el criteri marcat per l’UJI de no denunciar l’exministra, segons informa El Mundo. D’altra banda, segons publica Llevant, Martí s’hauria assabentat el mateix dimarts del presumpte plagi de Carmen Montón per les informacions periodístiques, i la professora afegia que no havien tingut cap tipus de contacte acadèmic en el passat. En l’actualitat Ana Martí és directora del Departament de Filosofia i Sociologia de l’UJI, on ha impartit docència des de 1991.

Anar a la font
Àngel Martínez

Powered by WPeMatico

Translate »