La UME es desplegarà a Atocha per vigilar l'accés a les andanes i vagons dels rodalies

Notícies relacionades

El Govern ha decidit desplegar a partir de demà dimarts efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) en les principals estacions de el servei ferroviari de Rodalies de Madrid per tal d'evitar possibles aglomeracions de viatgers, segons informen fonts de l'Ministeri de Transports.

Els efectius militars seran presents a les quatre grans estacions, les d'Atocha, Chamartín, Nous Ministeris i Sol, i entre les 7.00 hores i les 9.00 hores, atès que és aquesta 'hora punta' del matí on més possibilitat hi ha que es concentrin més viatgers.

Els efectius de la UME es coordinaran amb els vigilants de seguretat que ja treballen en aquestes estacions amb el principal objectiu de controlar l'accés a les andanes perquè no passi un elevat nombre de passatgers a la vegada, i que els passatgers que ja estiguin en les andanes no es concentrin.

Centenars d'usuaris de Rodalies

Si bé el   trànsit rodat s'ha reduït dràsticament   en l'hora punta a Madrid en el primer dia laborable després de l'activació de l'estat d'alarma a tot Espanya, el suburbà de la capital i Rodalies han deixat imatges d'alguns vagons i andanes plens   de treballadors que han de desplaçar-se en hora punta per acudir als seus llocs en plena   pandèmia de coronavirus.

Són diversos els usuaris de   Metro de Madrid i   Rodalies   que han publicat fotografies en xarxes socials en què es veu com hi ha vagons i andanes on és pràcticament   impossible mantenir la distància de seguretat   de al menys dos metres que recomanen les autoritats sanitàries. La Comunitat de Madrid ha reconegut que aquestes aglomeracions han estat per   una "avaria" a l'estació de Príncipe Pío a Madrid.

Segons ha declarat el conseller de Transports de la Comunitat de Madrid,   Àngel Garrido,   aquestes imatges al Metro han estat "puntuals" i en una estació en concret, la de   Méndez Álvaro, en línia 6.   "És una de les estacions amb connexió amb Rodalies. Segurament aquestes imatges correspon a aquests moments", ha reconegut en una entrevista a Telemadrid, on ha afirmat que aquestes aglomeracions s'han estès "en algun moment puntual a alguna estació més de metro" per la descàrrega de viatgers en aquelles estacions de metro amb connexió a Rodalies, que ha patit retards per una avaria.

elconfidencial.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: