La UME desplegarà efectius als carrers de les zones amb més risc pel coronavirus

Notícies relacionades

Efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) es desplegaran a les zones de major risc de propagació de l'coronavirus d'algunes ciutats espanyoles per realitzar reconeixements previs que permetin identificar necessitats, segons ha anunciat aquest diumenge el Ministeri de Defensa.

La decisió s'ha adoptat en la reunió de coordinació que ha presidit aquest diumenge la ministra Margarita Robles a la seu del seu Departament per estudiar les accions que lideraran les Forces Armades en compliment amb el decret d'estat d'alarma aprovat pel Govern.

La primera decisió adoptada ha estat la d'activar a la UME per fer "reconeixements previs" en aquelles zones urbanes on té desplegats contingents (Madrid, València, Sevilla, Saragossa, Lleó, Las Palmas i Santa Creu de Tenerife), en zones d'aquestes ciutats on pot haver-hi major risc de propagació de virus.

Aquest desplegament podrà ser visible des de les 15.00 hores d'aquest diumenge com a pas previ a la reunió de coordinació en el Ministeri de l'Interior, on s'activarà el Centre de Coordinació Operativa.

Comandament Únic en l'Exèrcit

En qualsevol cas, durant el període d'estat d'alarma, les Forces Armades comptaran amb un comandament únic, que serà el Cap d'Estat Major de la Defensa (JEMAD), el general Miguel Àngel Villarroya.

El JEMAD, mitjançant el Comandament d'Operacions, integrarà les capacitats operatives, sanitàries, logístiques i d'infraestructura pertanyents a la UME, IGESAN i l'estructura operativa d'Exèrcits i l'Armada, que posarà a disposició de les autoritats competents.

Però a més, el Ministeri de Defensa ha decretat l'activació de metges militars en la reserva i ha donat instruccions a la farmàcia militar perquè incrementi l'elaboració de la solució desinfectant hidroalcohòlica, així com altres medicaments genèrics que fossin necessaris.

assistents

A la reunió en la qual s'han adoptat aquestes decisions han assistit, a més de la ministra, el secretari d'Estat de Defensa, Ángel Olivares; el JEMAD, Miguel Ángel Villarroya; el subsecretari de Defensa, Alejo De la Torre; el secretari de Política General, almirall Juan Francisco Núñez; el comandant de l'Comandament d'Operacions, tinent general Fernando López De el Pou; el cap de la Unitat Militar d'Emergències (UME), Luis Martínez Meijide; i els directors de Gabinets i la directora de Comunicació.

Totes aquestes mesures es concretaran en una instrucció que desenvoluparà en l'àmbit de l'Ministeri de Defensa el reial decret aprovat aquest dissabte pel Consell de Ministres pel qual es declara l'estat d'alarma.

elconfidencial.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: