La UE tanca les fronteres exteriors per contenir el coronavirus

Notícies relacionades

La Unió Europea tanca temporalment les seves fronteres exteriors per intentar frenar l'expansió de l'coronavirus. La presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, ha anunciat aquest dilluns "restriccions temporals als viatges no essencials cap a la UE" que estaran en vigor durant un període inicial de 30 dies, però que s'han de prorrogar si cal.

Von der Leyen ha anunciat aquesta decisió als socis de la UE (Regne Unit, Japó, Estats Units i Canadà) durant una videoconferència de el G-7 que s'ha celebrat aquest dilluns. El tancament de fronteres serà aprovat formalment pels caps d'Estat i de Govern dels Vint durant una altra videoconferència d'emergència que es farà aquest dimarts.

"Com menys es viatge, més es podrà contenir el virus", ha dit la presidenta de la Comissió. El tancament de fronteres no s'aplicarà als ciutadans britànics perquè són europeus, ha assegurat Von der Leyen.

La mesura contempla exempcions per als residents de llarga durada a la UE, els membres de famílies de nacionals europeus i diplomàtics. També es permetrà l'entrada de "personal essencial" com metges, infermeres, investigadors i experts que ajuden a afrontar el coronavirus seguiran podent entrar a la UE.

Els transportistes de mercaderies tampoc es veuran afectats. "Per què? Perquè el flux de mercaderies a la UE ha de continuar per garantir el subministrament de béns, incloent   productes essencials com medicaments, però també aliments i components que les nostres fàbriques necessiten ", ha explicat Von der Leyen.

Els treballadors fronterers que entren legalment de forma diària des de països veïns també podran seguir fent-ho. El tancament de fronteres hauran aplicar també els quatre països associats a l'espai sense fronteres Schengen: Noruega, Islàndia, Suïssa i Liechtenstein.

elconfidencial.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: