La televisió alemanya adverteix: “Ve una tardor de protestes a Catalunya”

Rate this post

L’informatiu de la televisió alemanya, Tagesschau, el més vist del país, ha advertit que es prepara una “tardor de protestes” a Catalunya, impulsada pels independentistes. “Fa 300 anys que Catalunya es va unir a Espanya. Centenars de milers de persones s’han reunit a Barcelona per recordar l’aniversari, i el moviment independentista hi ha vist el preludi d’una “tardor de protestas”, ha afegit.

El Tagesschau ha recordat que quasi un any després de “la fallida secessió d’Espanya”, els independentistes han sortit ara al carrer. “Centenars de milers de manifestants han participat en una concentració a Barcelona amb motiu de la festa nacional catalana, la Diada”, ha indicat.

“Les manifestacions anuals se celebren en memòria de l’11 de setembre del 1714, quan les tropes espanyoles i franceses van conquerir Barcelona durant la Guerra de Successió espanyola. Com cada any, la concentració ha començat puntualment a les 17.14 hores. S’han enderrocat amb gran alegria uns murs amb pintures, que simbolitzaven la Casa Reial que els separatistes desaproven o la suposada repressió del govern central”. ha apuntat.

“El moviment independentista espera una tardor de protestes. Es preveuen altres accions de protesta per l’aniversari del referèndum sobre la independència, de l’1 d’octubre”, ha manifestat.

Anar a la font
Lluís Bou

Powered by WPeMatico

Translate »