La suspensió del Parlament de Boris Johnson és “il·legal”, segons el Tribunal d’Apel·lacions d’Escòcia

Els jutges del Tribunal d’Apel·lació d’Escòcia han declarat aquest dimecres que la decisió de Boris Johnson de suspendre el Parlament abans del termini final del Brexit d’octubre és il·legal. Els tres jutges, presidits per Lord Carloway, el jutge amb més autoritat d’Escòcia, anul·len així una sentència anterior, dictaminada la setmana passada, que indicava que cap magistrat no tenia els poders per interferir en la decisió política del primer ministre de prorrogar el Parlament.

Els advocats que defensaven la demanda presentada per un grup de 75 diputats han argumentat que la decisió del primer ministre Johnson de tancar el Parlament de Westminster durant cinc setmanes era “il·legal” i incomplia la Constitució, ja que estava dissenyada per “silenciar el debat” i les accions parlamentàries sobre el Brexit.

El govern britànic, però, ja ha anunciat que apel·larà contra la decisió del Tribunal d’Apel·lació escocès, que contradiu també una decisió a favor de Boris Johnson del més alt tribunal d’Anglaterra, també la setmana passada, que ha estat recorreguda al Tribunal Suprem pels demandants, l’empresària Gina Miller i l’ex primer ministre britànic John Major.

El Tribunal Suprem ja ha programat una audiència d’emergència sobre els casos escocès i anglès per al 17 de setembre, juntament amb una tercera impugnació davant els tribunals de Belfast.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: