La síndica de Barcelona lamenta que la denegació de les beques d’estiu es produís “amb retard i via missatge de text”

Amb retard, via missatge de text i sota l’argumentació de “manca de recursos municipals”. Així va ser com van rebre la notificació de la denegació dels ajuts municipals els sol·licitants de beques per a la campanya d’activitats de vacances d’estiu.

Davant de les queixes rebudes, Maria Assumpció Vilà, síndica de greuges de Barcelona, ha decidit obrir una actuació d’ofici per aclarir la fonamentació inicial de la falta de recursos i per la forma de comunicació de les resolucions.

La primera de les queixes ciutadanes és referent al retard en la comunicació a les persones beneficiàries de l’ajut econòmic. Inicialment la comunicació estava prevista per al 30 de maig, però no va ser efectiva fins quatre dies més tard, el 3 de juny.

D’altra banda, la manera com es va anunciar la denegació, a través d’un missatge de text, és considerada per Vilà com una acció “insuficient”. “Entenem que la comunicació via SMS hauria d’utilitzar-se per alertar de forma prèvia d’una resolució, però no pot constituir, en cap cas, l’única via. Entre altres consideracions, els SMS no contenen una fonamentació adequada de la decisió adoptada per l’Ajuntament, de manera que es genera indefensió al ciutadà”, ha afegit la defensora.

Fa uns dies l’Ajuntament de Barcelona va anunciar que destinaria 500.000 euros més dels previstos inicialment per poder cobrir totes les peticions de beques per als casals d’estiu. De totes les sol·licituds rebudes inicialment, 13.000 van ser acceptades des d’un principi, però 3.852 més es van denegar tot i complir els requisits. Totes aquestes famílies es beneficiaran de l’ampliació de pressupost i, finalment, rebran l’ajuda pública. Les que seguiran sense rebre la beca són les altres 4.375 sol·licituds que contenien errors de tramitació o que eren de persones que estan empadronades fora de Barcelona o que tenen uns ingressos superiors als fixats.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: