La seu del Parc del Cap de Creus, aviat cap a Vilajuïga

Si les previsions de tramitació es compleixen, el trasllat de la seu del Parc Natural del Cap de Creus, avui al monestir de Sant Pere de Rodes, es podria fer efectiu en el termini d’un any com a màxim. La mudança a Vilajuïga estava anunciada des del 2018 i s’havia anat ajornant; ara, però, la Generalitat ha posat a licitació la redacció del projecte constructiu per adequar l’edifici de l’antic Centre d’Acollida Turística de Vilajuïga al nou ús.

L’avantprojecte planteja unes obres amb un cost de l’ordre d’uns 121.000 euros, sense gaire complicacions, ja que no es preveu cap intervenció en el sistema estructural i de coberta de l’edifici. Els treballs consistiran a reorganitzar els espais interiors, realitzar noves obertures per millorar la lluminositat del conjunt, i a redefinir els colors i l’aspecte general exterior per identificar l’edifici com a seu administrativa del Parc Natural de Cap de Creus.

“En relació amb Sant Pere de Rodes, valorem sobretot la facilitat d’accés, un gran espai d’aparcament i la comunicació amb el transport públic que tindrem a Vilajuïga, diu Ponç Feliu, director del parc. La totalitat de la plantilla (sis persones) es traslladarà a la nova seu, a més de la brigada del parc i dels guies del servei d’informació.

La presidenta del parc, Montse Mindan, també valora positivament el canvi anunciat: “L’avantatge del monestir és que és un lloc privilegiat, però a efectes pràctics crec que serà molt millor, per a les persones que hi treballen, per les reunions que s’hagin de fer i per millorar la relació entre els visitants potencials i el parc” confirma Mindan. A Vilajuïga l’Ajuntament també s’alegra d’aquest pas. L’edifici, de propietat municipal, estava en desús des del 2015 (vegeu peça adjunta). La imatge d’aquest edifici buit i sempre tancat a l’entrada del poble, amb el manteniment a càrrec del municipi però sense prou recursos per reconvertir-lo, era una llosa que ara s’esvairà mitjançant la cessió d’ús al parc natural.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: