La setmana que ve començarà amb ventades

Aquest cap de setmana ens està portant un temps clàssic de desembre i gener: dies de calma amb boires persistents a la Depressió Central. Ahir a Lleida no es va passar dels 7 graus en tot el dia i avui passarà tres quarts del mateix, però així com en algunes ocasions aquest tipus de temps es pot allargar una setmana o més, en aquest cas no serà així.

Avui el pas d’un front farà augmentar els núvols al vespre i deixarà algunes pluges i nevades al Pirineu Occidental, sobretot al vessant nord de la serralada. En moltes comarques de l’est avui farà tant de sol com ahir i al migdia es tornaran a superar els 15 graus. Diumenge amb ambient bastant normal per ser desembre.

La setmana que ve començarà amb canvis, el més destacable serà el fort vent que bufarà aquest dilluns. Les ventades de mestral es deixaran sentir sobretot a les Terres de l’Ebre, al Camp de Tarragona i als cims del Pirineu, però el vent també bufarà amb cops de fins a 50 km/h a Ponent a l’altiplà central o fins i tot al Penedès i a l’àrea metropolitana de Barcelona.

El Meteocat té actiu un avís per possibles ratxes de més de 90 km/h que afecta moltes comarques del nord i de l’oest, per ara l’avís és només de perill moderat, però és probable que en algunes comarques del sud i del Pirineu passi a perill alt al llarg d’avui. Dilluns no serà l’únic dia amb fort vent, el mestral s’anirà deixant sentir en molts moments de la setmana la vall de l’Ebre, sobretot dimecres, dia en què tornarà a bufar amb cops forts.

L’entrada del vent sec aixecarà totes les boires a partir de demà a mig matí. Aquest dilluns farà sol en general però al vessant nord del Pirineu les nevades aniran a més, amb una cota de neu que baixarà fins a tocar els 1.000 metres. Demà la temperatura baixarà clarament al Pirineu, i el vent també farà augmentar una mica la sensació de fred en moltes altres comarques.

La setmana que ve tindrem pujades i baixades de temperatura. Dimarts farà més fred que dilluns, i entre dimecres i dijous la temperatura tocarà fons, en general hi haurà 2 o 3 graus menys que els últims dies. Cap al final de la setmana el termòmetre es tornarà a enfilar. En general la sensació tèrmica serà bastant normal per ser desembre, l’ambient serà sec i hivernal, però no hi haurà grans glaçades de matinada. A llarg termini seguim sense cap indici que pugui arribar una fredorada abans de Nadal.

No hi ha indicis de pluges durant la setmana que ve, però sí que hi haurà algunes nevades al vessant nord del Pirineu entre dimecres, dijous i divendres. Precipitacions intermitents que en un primer moment cauran amb una cota de neu d’entre 1.000 i 1.500 metres, cap al final de la setmana la cota pujarà.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: