La Seca Espai Brossa es transforma en l’Escenari Joan Brossa, coincidint amb el centenari del poeta

Rate this post

La Seca Espai Brossa canvia de nom i esdevé l’Escenari Joan Brossa coincidint amb el centenari del naixement del poeta i la celebració el 2019 de l’Any Joan Brossa. El nou espai s’ubica al conjunt arquitectònic de La Seca, on conviuran aquest escenari i la Fundació Joan Brossa. La programació de la temporada treballa sota el lema ‘Eternament revoltats’ i s’articula a partir de cinc branques conceptuals, la difusió, la divulgació, la investigació, el pensament i la creació. La primera segueix la línia d’exhibició d’una programació escènica estable. Les altres es desenvoluparan sota el paraigua de la nova Càtedra Brossa

La temporada s’obre amb Veus de Txernóbil, creació col·lectiva de la companyia Potcuia dirigida per Joan Cusó, i Carola, una adaptació de Q-Ars de Feliçment, jo sóc una dona de Maria Aurèlia Capmany. A l’octubre es posarà en escena Blanca desvelada, de la companyia Aleteo, i Somni d’una nit d’estiu, d’Els Pirates Teatre.

Al novembre arribarà Mexicatas, de Cor de Maguey, una dramatúrgia de Sergi Belbel sobre les vivències de vuit actrius mexicanes a Catalunya, i Bollywood, Bombay, Barcelona, de Dúo Fàcil i Líquido Teatre. Al nadal arriba a escena el teatre per a tots els públics amb la producció pròpia Top Magic, Premi Nacional de Cultura 2018, i Roig Pèl-Boig, de Mimaia Teatre. 

El 2019 es programarà a la sala gran Al sostre, de Nigel Planer, debat entre artistes i artesans sota el sostre de la Capella Sixtina; Jan/a, un Don Joan fill de tots els que va escriure Palau i Fabre però amb nom de dona; dues peces breus de Joan Oliver, Tercerts, dirigides per Artur Trias i interpretades per Santi Ricart, Mireia Aixalà, Miquel Agell i Queco Novell; i la tercera producció pròpia, Laberints de l’striptease, que es desenvolupa dins del marc de l’Any Brossa (centenari del naixement del poeta).

Contemporàniament a la sala petita es donarà veu als creadors valencians Paco Zarzoso i La Subterránea amb Maleïda Tardor i la companyia Pérez&Disla amb ‘Carinyo’. Al febrer, Anna Sabaté, amb direcció de Genoveva Pellicer, tornen amb Solo per a Paquita. Durant la setmana santa serà es programarà l’obra de Gerard Bidegain, Judes Traït

Al maig torna la cita anual amb el cicle de Teatre Verbatim (teatre documental) amb les obres Mili KK de Jumon Erra i Marc Angelet i Els diners de Núria Lloansi, Juan Navarro i Marta Galán Sala. També hi haurà lloc per a la novel·la negra d’Edgar Allan Poe amb L’esfondrament de la casa Usher, amb dramatúrgia de Pablo Ley.

I durant l’últim trimestre de la Sala Joan Brossa, Ricard III de la companyia Nomiart amb dramatúrgia i direcció de Raimon Molins; Apocalypse Uploaded, de LAminimAL Teatre, i ‘Màtria’, de Carla Rovira Pitarch.

Anar a la font
La Llança

Powered by WPeMatico

Translate »