La samarreta ‘colauer’ d’Owen Jones

Hi ha qui es posa la samarreta de moviments socials o lluites veïnals per fer intervencions públiques. I hi ha qui, com avui l’escriptor i activista britànic Owen Jones, utilitza la roba gairebé com un cartell electoral. Jones ha donat suport avui amb tot a la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau,  en un acte a la plaça Orfila de Sant Andreu, que també ha comptat amb els candidats dels comuns a les europees, Ernest Urtasun i María Eugenia R. Palop. Jones ha definit la Barcelona dels comuns i especialment la figura de Colau com un “far d’esperança” contra l’avenç de l’extrema dreta i ha demanat als barcelonins que tornin a fer possible la seva elecció. L’activista ha pujat a l’escenari amb una samarreta amb el lema ‘Ada Colau, alcaldessa’ i ha acabat la seva intervenció -en anglès i traducció simultània al  català- entonant el ‘sí se puede’ en castellà. L’acte va acabar, com tots els de campanya dels comuns amb el ‘Common People’ ,de Pulp, a tot volum i amb Jones i Colau fent-se una ‘selfie’ conjunta. 

“Quan l’extrema dreta comenci a explotar la ràbia, llavors podrem mostrar Barcelona, una ciutat que no ha culpat immigrants i refugiats de les injustícies”, ha defensat. “Vosaltres sou un far d’esperança per a tots nosaltres”, ha afegit.  Jones, que és un dels noms forts que acompanyaran els comuns aquesta campanya, ha remarcat que Colau és la demostració que “la injustícia no és com la pluja, contra la qual no es pot fer res”,   i ha defensat que  “la manera d’aconseguir canvis no és esperar la  bona voluntat dels poderosos, sinó amb la lluita dels  que estan a baix”.

Colau, que -amb l’agenda al límit- ha arribat ja amb l’acte començat, també ha remarcat el paper “referent” de la capital catalana com a ciutat progressista. Un lloc, ha dit, on l”l’amor guanya l’odi”, cosa que ha aprofitat per demanar als seus possibles socis de govern, ERC i PSC, que s’oblidin de possibles aliances amb Junts per Catalunya o el projecte de Manuel Valls i posin el focus en l’esquerra. Colau ha assegurat que està “profundament orgullosa” de les manifestacions multitudinàries que s’han fet a la ciutat per demanar acollir o de l’obertura -i la defensa després de l’atac patit- del centre LGTBI de Sant Antoni.

“L’Europa de Salvini o de Colau”

També el candidat d’En Comú Podem a les eleccions europees, Ernest Urtasun, ha reivindicat  el paper de Barcelona per” construir una altra Europa”. Urtasun ha defensat que la “vella Europa està morint” i que això passa perquè s’ha “posat el somni europeu als peus dels interessos del capitalisme financer”. Per això, ha dit, ara és el moment d’escollir si s’aposta “per l’Europa de Salvini o per la d’Ada Colau i Owen Jones”. “Nosaltres no volem anar per la via de la foscor”, ha defensat en referència a l’extrema dreta i ha demanat que “Barcelona il·lumini Europa”.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: