La Rosalía desperta l’enveja de grans estrelles: L’últim, el líder d’Oasis

L'èxit aclaparador de la Rosalía no està sent de fàcil digestió per a un grup reduït però significatiu del panorama musical. I n'és de significatiu perquè prové d'aquells que, a la seva època, van ocupar el mateix tron en el que la catalana asseu orgullosa el seu pompis. Algunes estrelles del pop s'han desmarcat del reconeixement públic que la Milionària arrossega després de cada concert, malgrat algunes opinions esbiaixades o directament, d'exercicis de menyspreu que deixen pitjor als que els protagonitzen que a la seva destinatària. És el cas de Noel Gallagher, líder d'Oasis, que assegurava a TVE que desconeix qui és la Rosalía: "Qui? Què és això?"

Sí, Oasis és una de les bandes més influents dels 90, amb himnes generacionals, treballs que han passat a la història com "(What's the Story) Morning glory", més de 100 milions de discos venuts, etcètera etcètera. Uns cracs, sí, que també s'han caracteritzat per escàndols, baralles, excessos i certa incontinència verbal, trets comuns a moltes estrelles de la música. I molt probablement, aquesta última característica és la que predomina en la resposta despectiva cap a la Rosalía ("què és això"), posant-la nivell d'un gadget tecnològic o un producte de consum que trobes al supermercat. Però a molts seguidors, les tres paraules de Gallagher li fan pudor a enveja, a nostàlgia d'un passat que no tornarà. 

@rosalia.vt

Primer va ser Madonna atribuint-se la descoberta de la de Sant Esteve Sesrovires i la fantasmada d'haver-la rebutjat en una actuació privada per ser "massa cara". En fi, coses dels relleus generacionals. De saber envellir amb dignitat i elegància. Potser Gallagher no escolta Rosalía, no li agrada el que fa. No es baixarà mai les seves cançons ni anirà a un dels seus concerts. Però ella és el present i el futur. Un present que és dinamita (i en català)

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: