La restauració posa en marxa la jornada matinal esperant poder arribar a un Nadal ‘relaxat’

El baló d’oxigen que van aconseguir que divendres els atorgués l’administració i que des d’avui es fa efectiva, se l’agafa el sector de la restauració i, sobretot, els bars, com una prova de foc per intentar anar normalitzant la situació i arribar a un Nadal ‘relaxat’. Com a mínim molt més que ara. Els bars, les cafeteries i els restaurants podien obrir a partir d’aquest dimarts des de les 7 del matí. No esperen una gran afluència de clients, però sí que la situació es vagi normalitzant.

Els bars obren al públic presencial més d’un mes després que s’imposés el tancament i que només se’ls permetés fer servei per emportar, situació que va portar molts d’ells a tancar del tot esperant temps millors. Ara que s’ha aconseguit una davallada de la pressió pandèmica i que als països veïns, i sobretot a Catalunya, sembla que la situació també millora, s’espera que fent les coses bé es pugui tenir uns mesos de desembre i gener relativament normals. Relativament només.

bar ivan
El Bar Ivan, a la Massana, amb les senyalitzacions corresponents per informar clarament els clients.

Els establiments han estat treballant el cap de setmana per refer una mica més si calia les mesures de seguretat. Sobretot, garantir el distanciament necessari entre taules i disposar de tal manera els accessos per poder garantir la circulació d’aire i, així, la ventilació. Més encara aquells establiments que tenen llicència de bar i restaurant, que podran estar operatius des de les 7 del matí a les 4 de la tarda amb clients a l’interior encara que entre les 11.30 i les 13 hauran d’estar sense públic dins el local per tal que aquest s’airegi i es pugui higienitzar.

-seguirà ampliació-

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: