La reflexió de Marta Rovira sobre la Diada

Rate this post

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha reflexionat, a través de les seves xarxes socials, sobre el sentit de la Diada d’aquest any.

En primer lloc, Rovira ha assegurat que alguns discursos de certs actors polítics del moment sobre la Festa Nacional de Catalunya “no són reals”, ja que la Diada és una festa on tothom hi té cabuda i ha recordat que se celebra des de fa anys de forma pacífica.

A més a més, Rovira ha recordat que es commemora la caiguda de Barcelona l’any 1714 i la pèrdua de drets i llibertats. Per tant, segons Rovira, cadascú pot decidir com celebrar la Diada “vingui d’on vingui, pensi el que pensi, i parli el que parli”. 

Ens hem tornat a organitzar

Per altra part, Rovira també ha assegurat que els republicans “ens hem tornat a organitzar” assegurant que tenen tot el dret a manifestar-se, igual que tothom que pensi diferent. La líder d’ERC ha afegit que els republicans defensen “la República com a únic camí per a construir un país per a tothom“, assegurant que l’1-O va significar un punt “de no retorn” per a Catalunya.

Per altra part, ha convidat a tot l’independentisme a “ser més conscients que mai” per arribar a un consens per seguir construint la república catalana.

Exclosos de la Diada 

Rovira també ha sentenciat que els únics exclosos de la Diada són els presos i exiliats per les “seves idees, pensar el que pensen i per complir mandats democràtics i populars”, i que per tant aquestes són les úniques llibertats que s’han coartat a la Diada.

Rovira també ha lamentat la seva situació actual, a l’exili a Suïssa. I ha afegit que “frisa” per ser al carrer amb la seva família i amics buscant el seu tram de la manifestació. Per últim ha assegurat que la seva família i amics faran al feina per ella i per tots els presos i exiliats i ha desitjat una molt bona Diada a tothom.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »