La ramaderia industrial catalana genera el 31% de les emissions d’amoníac de l’Estat, segons denuncia Greenpeace

Greenpeace ha denunciat en un comunicat que la ramaderia industrial catalana genera el 31% de les emissions d’amoníac de l’Estat. Unes dades oficials que s’han extret del Registre Estatal d’Emissions i Fonts Contaminants i amb les que l’entitat ha elaborat el primer mapa de ramaderia industrial, on s’assenyalen les principals explotacions ramaderes que emeten més amoníac. De totes les comunitats autònomes, Catalunya és la que acull 25 de les 100 indústries més contaminants d’Espanya en aquesta matèria, 20 de les quals es troben a Lleida i 5 a Tarragona.

Segons el comunicat, les elevades emissions d’amoníac es deuen als 8,2 milions de porcs censats en terres catalanes, més que persones, i 57 milions d’aus. En total hi ha 5.575 explotacions porcines i 2.570 d’aus, la majoria intensives. El nombre de porcs representa el 26% del total de l’Estat.

D’altra banda, l’entitat alerta que les emissions d’amoníac de l’Estat estan un 39% per sobre del sostre d’emissions establert per directiva, el que ha provocat que la Comissió Europea hagi advertit Espanya. El 92% de les emissions provenen de la ramaderia industrial, molt especialment la porcina. L’entitat subratlla que les explotacions ramaderes més contaminants, contaminen més que la resta d’indústries juntes.

El responsable d’agricultura de Greenpeace, Luís Ferreirim, ha advertit que la situació a Catalunya és “insostenible” i que l’única forma de reduir dràsticament les emissions d’amoníac és “frenant de cop l’expansió de la ramaderia industrial”.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: