La proposta de la FIFA per rebaixar els sous dels futbolistes pel coronavirus

En moments de crisi sempre apareixen els grans governants, i això mateix ha passat amb el futbol i la pandèmia del coronavirus. La FIFA, l'ens que dirigeix el futbol mundial, ha fet una sèrie de propostes que es podrien aplicar a partir de la setmana vinent.

Després de reunir-se els dirigents de la FIFA amb els clubs (ECA) i els jugadors (FIFPro), s'han proposat diverses mesures per combatre les dificultats econòmiques al futbol per culpa del Covid-19. I la de major impacte, i que està a l'ordre del dia, és la retallada dels sous dels futbolistes a un 50%. Per tant, seria una mesura que el Barça i Josep Maria Bartomeu abraçarien d'immediat perquè seria superior al 30% de reducció que acceptaria la plantilla.

També s'explica que els clubs en cap cas podrien rescindir el contracte de jugadors o tècnics, per tant, no podrien aplicar-los un ERTO. I també s'ha plantejat crear un fons econòmic amb centenars de milions els quals acabarien beneficiant la FIFA, l'estructura del futbol mundial, les federacions, els clubs, els jugadors…

Messi Reial Madrid Barca EuropaPress

EuropaPress

Una altra mesura és que s'allarguin els contractes dels futbolistes que acaben aquesta temporada, i fins que durin les competicions. Els diners extres hauran d'anar a càrrec dels mateixos clubs. I el mercat de fitxatges duraria 16 setmanes però els clubs han demanat que duri fins a final d'any.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: