La policia espanyola expedienta a qui va convidar ‘Billy el Niño’ a un acte oficial

Rate this post

La Jefatura Superior de Policía de Madrid ha obert expedient disciplinari al cap de la comissaria de Ciudad Lineal, José Manuel Mariscal de Gante, un cop constatat que va convidar Antonio González Pacheco, conegut com a ‘Billy el Niño’, a l’acte oficial del Dia de la Policia celebrat en aquesta comissaria madrilenya.

Prèviament, el ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, havia ordenat a la Direcció General de la Policia que esbrinés les raons per les quals el policia investigat per tortures durant la dictadura franquista havia assistit a l’acte.

Interior explica que Mariscal de Gante va obtenir el 2017 per concurs general de mèrits la plaça de cap de Comissaria de Districte de Ciudad Lineal a Madrid, per la qual cosa, “no cap remoció en el càrrec per pèrdua de confiança”. Interior, doncs, afirma que malgrat l’expedient sancionador, el comissari seguirà dirigint la comissaria.

Cal recordar que el comissari franquista investigat per tortures, ‘Billy el niño’, va assistir aquesta setmana a un acte amb motiu del patró de la policia espanyola a una comissaria de Ciudad Lineal de Madrid. La Sexta ha revelat unes imatges on apareix amb una copa de vi a la mà entre d’altres convidats. 

Abans de la reacció de la Jefatura Superior de Policía de Madrid, la portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa, ha dit després del Consell de Ministres d’aquest divendres que González Pacheco és un “ciutadà lliure que pot anar on el convidin”. El grup d’IU ja ha reaccionat i ha registrat preguntes al govern espanyol sobre aquest fet. 

Entre els acords assolits entre Podem i govern espanyol, l’executiu es va comprometre a retirar a ‘Billy el Niño’ una pensió especial que cobra per una condecoració que li van atorgar fa més de 40 anys pels seus “mèrits policials”. Celáa ha dit que aquest acord s’està tramitant.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »