La Plataforma per la Llengua creu que el govern espanyol imposa el castellà

La Plataforma per la Llengua denuncia que “el govern espanyol manté la imposició del castellà amb 61 normes del 2020”. “Els estrangers que sol·licitin la ciutadania espanyola continuaran estant obligats a saber castellà però català no, malgrat que la llei s’ha modificat per permetre’ls sol·licitar-la de manera virtual”, lamenten.  

“El quart trimestre de 2020 es va tancar amb 53 noves normes lingüístiques discriminatòries, pràcticament el doble que en cadascun dels trimestres anteriors”, afegeixen.

“El supremacisme castellà parteix de la idea que l’idioma i la cultura de Castella tenen unes qualitats intrínseques i també històriques que els doten de la categoria de ‘comuns’ de tots els ciutadans de l’Estat espanyol, amb independència de si aquest idioma i aquesta cultura són els propis i familiars dels ciutadans, i els autòctons i tradicionals del territori”, indiquen.

“Aquesta ideologia discriminatòria marca profundament la legislació, que tracta el ciutadà castellanoparlant com el model per defecte, neutre, de ciutadà espanyol, mentre que invisibilitza els altres grups etnolingüístics de l’Estat i tracta els seus membres com si fossin integrants del grup majoritari amb afegits de caràcter ‘diferencial’”, apunten.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: