La 'picaresca' espanyola a la quarantena: lloguer de gossos, passejar tortugues, sortir amb bosses de la compra …

L' estat d'alarma obliga els ciutadans espanyols, entre altres coses, a sortir de casa el mínim indispensable, excepte algunes excepcions. I són d'aquestes excepcions de les que alguns espavilats s'agafen per sortir a l'exterior més del normal.

La Policía Municipal de Vigo advierte a los paseantes que tienen que recogerse en casa este domingo tras decretarse el estado de alarma.

La picaresca més comentada aquest dilluns, primer dia laborable de l'estat d'alarma, és el supòsit lloguer de gossos a Wallapop. I és que una de les excepcions a la reclusió és passejar a les mascotes, alguna cosa que fins al president de Govern, Pedro Sánchez, va comentar a la televisió el dia que va anunciar l'excepcional mesura.

Segons el bloc A la recerca d'una segona oportunitat, a la xarxa social de compra i venda de serveis i articles es poden trobar anuncis d'amos que s'ofereixen en lloguer el seu gos per passejar i així tenir una excusa. Els preus varia, però s'han vist anuncis que taxen el lloguer a 50 euros.

llargs passejos

Una altra estratègia ha estat passejar a el gos però per molt de temps, fins i tot per intervals més llargs del que es faria en condicions normals. El alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida , ha hagut de fer una crida als propietaris perquè no abusin d'aquesta prerrogativa. "És lògic que es passegi a el gos, però que es faci per un temps mínim indispensable", ha dit en una entrevista a Telemadrid.

La policia ha hagut d'intervenir perquè hi havia 5 o 6 persones amb els gossos parlant tranquil·lament entre ells "

El fet de passejar a les mascotes tampoc dóna carta blanca per socialitzar i saltar-una altra de les recomanacions de les autoritats: reduir el contacte social. El mateix Almeida ha relatat que en algunes zones de Madrid s'han vist rotllanes de propietaris departint al carrer. "La Policia de Madrid ha hagut d'intervenir perquè hi havia cinc o sis persones amb els gossos parlant tranquil·lament entre ells".

Tortugues i peluixos

Els gossos no són els únics que surten a passejar. Meitat de broma i meitat de debò, diversos usuaris han pujat a xarxes socials vídeos en què se'ls pot veure passegen una tortuga o fins i tot un gos de peluix.

Passejant amb bosses

Un altre truc descrit per l'alcalde madrileny ha estat sortir amb bosses de la compra, ja siguin buides o amb algun aliment, per fer veure que se'n va o ve de l'supermercat quan en realitat s'està passejant per altres barris.

El alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida. Archivo.

Martínez-Almeida ha qualificat la situació pel coronavirus de "complicadíssima" i ha incidit en la necessitat que els ciutadans respectin les mesures imposades. "Ens hem de quedar a casa", ha urgit, ja que "cada sortida de casa no justificada és una imprudència".

L'alcalde ha afirmat que complir amb aquestes normes és el millor homenatge que poden rebre els treballadors sanitaris, més que sortir a aplaudir-als balcons.

20 minutos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: