La participació de Ximo Puig al lliurament del Premi Convivència a Societat Civil Catalana causa polèmica

Rate this post

La Fundació Manuel Broseta ha concedit el vint-i-sisè Premi Convivència a Societat Civil Catalana i el lliurarà dilluns vinent, en un acte al Palau de la Generalitat al qual assistirà el president de la Generalitat, Ximo Puig. Abans, Puig es reunirà amb el president de l’entitat unionista, José Rosiñol, i amb membres de la junta de la fundació; i després, intervindran en un acte en què parlaran de la situació política a Catalunya i a Espanya. El fet que s’atorgui un premi d’aquestes característiques a una entitat que ha tingut un paper tan bel·ligerant a Catalunya i amb un marcat to espanyolista i anticatalanista, ha generat polèmica i protestes de membres dels partits del Botànic, com ara Compromís i Podem.

En són un exemple el senador de Podem Ferran Martínez, que ha piulat: ‘El premi a la convivència de la Fundació Broseta se l’ha endut Societat Civil Catalana. España 2000 haurà de provar sort l’any que ve. El grau d’infamia de Ximo Puig lliurant-li el premi a José Luís Roberto no estaria molt lluny del d’enguany.’

I Enric Nomdedéu, secretari d’Ocupació i ex-vicealcalde de Castelló, diu: ‘Una Fundació privada (de la que encara formen part algunes administracions públiques) pot premiar a qui crega oportú. Per molt inoportú que em puga semblar.
Però no al Palau i no amb el president lliurant els premis. Crec que és un error no forçat.’

El costum del president d’assistir a l’acte de lliurament del premi que atorga aquesta fundació ve de l’època en què governava el PP, però Puig no l’ha canviat. L’any passat el va lliurar a l’ex-president del govern espanyol Felipe González.

Entre les motivacions per a guardonar SCC, els impulsors de la candidatura, (catedràtics i professors de Dret Constitucional i la Fundació Transició Espanyola) deien que ‘ha estat al capdavant de la resistència a les iniciatives secessionistes’ i que ha dut a terme ‘’una exitosa tasca de conscienciació i mobilització ciutadana entre catalans de diferents sensibilitats i orígens, entre aquests i la resta d’espanyols’.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »