L'OMS adverteix: "Han mort joves, i fins i tot nens, pel coronavirus"

EFE

El doctor Tedros, director de l'OMS

L'Organització Mundial de la Salut ( OMS ) segueix obstinada a conscienciar la població, i als Governs, dels perills de la pandèmia de coronavirus .

Com cada tarda al voltant de les 16 hores, el director general de l'OMS, el doctor Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha donat una roda de premsa en què ha informat dels avenços en la investigació de la malaltia i ha reiterat les precaucions que hauria de prendre tothom per frenar els contagis.

Un cop més, ha insistit que l'essencial és fer "proves, proves i més proves". "Es tracta d'una malaltia greu. Tot i que les xifres suggereixen que les persones majors de 60 anys corren més riscos, també ha mort gent jove, i fins i tot nens ", ha advertit.

"Fins ara, hem vist l'epidèmia en països amb sistemes sanitaris desenvolupats, i fins i tot a ells els està costant bregar amb la malaltia", ha assenyalat el director de l'OMS. Per això a l'organisme internacional el preocupa ara "profundament" que el coronavirus arribi a "països amb menys ingressos" i afecti especialment a la població amb VIH ia nens amb malnutrició.

Els països haurien de prioritzar pacients grans i als que tinguin malalties subjacents

L'OMS és conscient que alguns països, com Itàlia i Espanya, tenen hospitals desbordats davant els ingressos massius de pacients amb coronavirus. En aquest cas, sosté l'organisme, "els països haurien de prioritzar pacients grans i als que tinguin malalties subjacents".

Les persones amb símptomes lleus podran romandre aïllades en gimnasos i poliesportius habilitats per aquestes circumstàncies, o quedar-se a casa a la cura d'una persona "en bones condicions" que pugui ocupar-se'n. Els pacients hauran de tenir un llit i un bany per a ells sols i usar mascaretes, tants ells com el seu cuidador. A més, hauran de romandre aïllats fins a dues setmanes després de la desaparició dels símptomes, ja que no està demostrat que el virus no pugui transmetre durant el període de convalescència.

Aquestes crisis solen treure el millor i el pitjor de la humanitat

"Crisi com la de l'COVID-19 solen treure el millor i el pitjor de la humanitat", ha afirmat el doctor Tedros, sent el pitjor l'apilament irracional d'aliments i medicaments, les mostres de racisme; i, potser, els gestos de solidaritat entre veïns, els aplaudiments als balcons dedicats als treballadors que lluiten per treure'ns d'aquesta crisi.

"Acaparar medicines i aliments pot portar a l'escassetat d'aquests productes essencials, i exacerbar el patiment de la gent", ha ressaltat l'expert, i ha demanat una vegada més a la població que es renti les mans. "Fes-ho per tu i pels altres: reduirà el teu risc d'infecció ia més és un acte de solidaritat" per no contagiar altres persones.

"Aquesta és la major crisi sanitària de la nostra època. Els propers dies, setmanes i mesos posaran a prova la nostra resolució, la nostra confiança en la ciència i la nostra solidaritat ", ha conclòs.

Photo gallery Evolució de l'coronavirus a Espanya i al món, en gràfics See Gallery

Font

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: