La (nul·la) il·lusió de Letícia en saber a qui li atorguen un premi de tele

Rate this post

Si hi ha una periodista en aquest país que ha demostrat provadament la seva veracitat, el seu talent i la seva vàlua, havent estat capaç de presentar totes les franges d’informatius a TVE durant 28 anys, sota el mandat de directors de cadena de totes les cordes polítiques possibles, aquesta ha estat, sens dubte, Ana Blanco

ana blanco1

TVE

S’ha guanyat a pols ser una de les cares més conegudes dels Telediarios de la cadena pública i ara li ha arribat un merescut reconeixement a la seva llarga trajectòria televisiva. Perquè el Consell de l’Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió li acaba de concedir el ‘Premi a la Trajectòria Jesús Hermida’, un dels més prestigiosos del país i que anteriorment han guanyat Antonio Mercero, Chicho Ibáñez Serrador, Matías Prats, Rosa María Mateo, José María Íñigo o María Teresa Campos.

ana blanco

TVE

La bilbaïna les ha vist de tots colors en 28 anys a l’ens públic, ha comunicat notícies de tota mena, i ha tingut centenars de companys. Fins i tot, ha tingut una companya que després ha esdevingut tota una reina d’Espanya. Perquè Ana Blanco i Letícia Ortiz van coincidir a TVE, evidentment, tot i que la relació entre totes dues no es pot dir que fos, precisament, idíl·lica, tal i com recorda el portal Vanitatis. Així s’explica, per exemple, al llibre La Corte de Felipe VI: amigos, enemigos y validos. Las claves de una nueva era, de Daniel Forcada i Alberto Lardíes.

ana blanco llibre

Expliquen que a “la reina del Telediario”, és a dir, Blanco, no li va provar gaire bé l’ascens meteòric de la seva companya Letícia. I fins i tot li van tocar vel crostó per parlar malament de qui ara és la dona de Felip VI. Retrocedim en el temps, fins l’any 2000, quan la cadena buscava noves cares pels seus informatius i es van fixar en una periodista de CNN Plus, Letícia Ortiz. Expliquen que tot i començar a la franja matinal dels TD, aviat “con su buen hacer profesional y con su encanto personal, Letizia se ganó muy rápidamente el favor de los jefes, que la fueron impulsando en sucesivos ascensos que despertaron algunos celos”. I entre aquestes, Blanco.

leticia tve

TVE

De fet, asseguren que entre totes dues va créixer una gran enemistat. Especialment quan a Letícia li van proposar conduir els especials de la guerra de l’Irak, quan va desplaçar-se a cobrir l’enfonsament del Prestige o quan va cobrir l’11-S. La promoció que es feia d’ella a la mateixa cadena no va satisfer una periodista com Blanco, que llavors ja portava més de deu anys explicant les notícies per TVE. Fins i tot, en una reunió del Telediario amb editors i caps de secció, va parlar de manera despectiva de la seva companya, guanyant-se una bronca i un toc d’atenció de les altes esferes: “‘Si hubiera estado Letizia delante, Ana no se hubiera atrevido a hacer ese comentario. Letizia se defendía por sí sola perfectamente. Al acabar la reunión se le dijo a Ana que no podía hacer un comentario de ese calibre sobre Letizia. Que se había decidido que esto fuese así y punto final. Pero estaba muy celosa. Muchísimo’, explica uno de los responsables del telediario en aquella época”. Li haurà enviat un watsapp de felicitació? 

Anar a la font
Darío Porras

Powered by WPeMatico

Translate »