La nova Clínica Girona obrirà la segona meitat del 2021

La nova Clínica Girona entrarà en funcionament el segon semestre del 2021, un parell de mesos més tard del que inicialment s’havia calculat, segons les previsions que fan els seus responsables. Les obres “van a bon ritme”, però el fet que s’haguessin d’aturar dues setmanes en el context de l’estat d’alarma i que ara només hi puguin treballar el 50% dels treballadors “ha provocat que vagin una mica més endarrerides”.

Al juny es va començar a construir la quarta planta de l’edifici i mentrestant a la segona i a la tercera ja s’estaven fent les distribucions de les sales i a les plantes inferiors es van iniciar els “treballs interiors”. “Mentre va pujant l’estructura s’està treballant a les altres plantes fent divisions de sales, instal·lacions o posant el terra”, explica Carles Espígol, delegat gerent de la Clínica Girona.

La nova Clínica Girona tindrà deu plantes: tres de subterrànies i set de superiors a la part que dona al carrer Barcelona, i cinc plantes pel costat de la via del tren. El nou edifici triplicarà l’espai actual ja que es passarà de 13.000 m² a 41.000 m². Disposarà de serveis com ara urgències, diàlisi, un servei de diagnosi per la imatge “exemplar” amb 16 sales d’imatge, consultes externes, fecundació assistida, anatomia patològica, rehabilitació, laboratoris, oftalmologia, sales d’operacions, bloc obstètric, hospital de dia, angiografia, endoscòpia, UCI, unitats d’hospitalització i tots els serveis generals necessaris per al funcionament de la clínica, com ara farmàcia, cuina, neteja, esterilització o diversos magatzems. “S’amplia també el bloc quirúrgic: passarem de quatre sales d’operacions grans a vuit, d’una sala d’endoscòpia a tres, i de dues sales de parts a tres”, assegura Espígol.

Cirurgia ambulatòria

La nova clínica potenciarà la cirurgia major ambulatòria i la zona “serà com una planta d’hospital de dia”. El nombre d’habitacions creixerà però “no gaire” ja que es passarà de 114 habitacions a 120. Aquestes seran totes individuals i més grans que les instal·lacions actuals. L’objectiu, sempre segons Espígol, és que el pacient pugui entrar al matí per operar-se i marxar a casa al vespre. “Avui en dia, amb les noves tecnologies és possible i les intervencions són més curtes que anys enrere. Nosaltres tenim una mitjana de tres dies d’estada”, comenta el gerent.

180 places aparcament

El nou espai tindrà 180 places d’aparcament al soterrani, i disposarà a més d’una sala d’actes (amb capacitat per a un centenar de persones), bar cafeteria i despatxos per al personal, entre d’altres.

El gerent de Clínica Girona preveu que amb les noves instal·lacions s’haurà de contractar més personal sanitari. “Tot i que encara falta un any perquè això arribi, preveiem que haurem d’agafar almenys una trentena de persones més”, manté Carles Espígol.

A més de la nova construcció, la clínica deixarà enllestida tota la urbanització del sector. El cost global del projecte –construcció de l’edifici i urbanització de l’entorn – serà d’entre 60 i 62 milions d’euros.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: