La neu torna a baixar gairebé fins a mar

Rate this post

Avui comença la primavera però ningú ho diria. Aquesta matinada la neu s’està fent present en moltes comarques de la costa i del prelitoral centrals, i també en molts punts de la Catalunya Central i de l’altiplà central. La borrasca que està encallada en aquest sector deixa precipitacions insistentment i ja ha deixat veure la neu fins i tot en alguns barris de Barcelona i en indrets com Sant Joan Despí, Esplugues, Sant Cugat del Vallès, Valldoreix, Terrassa o l’Ordal. Al Tibidabo ja hi ha 3 centímetres acumulats, a Collbató 2 i a Mura 1. La borrasca també deixa neu de forma més feble en punts més interiors, aquesta nit també s’ha vist nevar en indrets com Igualada i Tàrrega, però com més a ponent ho fa amb menys ganes. Abans la neu ja havia caigut amb ganes a cotes baixes del Pirineu, on d’hi han acumulat fins a 9 cm a Gombrèn, 7 a la Pobla de Lillet, 3 a Puigcerdà i 2 a la Seu d’Urgell.

Amb dades de les cinc del matí ja hi ha diverses carreteres afectades per la neu. El pas entre Barcelona i Sant Cugat per la carretera de l’Arrabassada està tallat, també està tallada la BV-1462 que travessa Collserola. La BV-1415 a Cerdanyola també està tallada, i per la BV-2425 a Castellví de Rosanes tampoc s’hi pot circular. Trànsit també alerta de neu o gel a la calçada en vies com la C-16 a Sant Cugat, la C-25 a Cervera, la C-37 a Manlleu o la C-58 a Terrassa.

Des d’ahir les precipitacions ja han acumulat 28 l/m2 a l’Observatori Fabra del Tibidabo, 26 a la Zona Univesitària de Barcelona, 26 també a Cabrils, 22 al Prat de Llobregat, 21 a Sabadell, 21 a Parets del Vallès. La borrasca s’anirà desinflant clarament durant les immediates hores, al mateix temps que anirà avançant cap a comarques situades una mica més al sud. A partir de les 8 o 9 del matí ja gairebé no plourà ni nevarà a cap punt de Catalunya, però els xàfecs continuaran amb força a Menorca i a Mallorca.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »