La nedadora Erika Villaécija anuncia la seva retirada després de 16 anys a l’elit

Rate this post

Erika Villaécija ha anunciat al Museu Colet de Barcelona la seva retirada després de 16 anys a l’elit de la natació. La nedadora de Barcelona se’n va amb un total de 21 medalles guanyades en competicions internacionals i havent participat en quatre Jocs Olímpics.

Villaécija s’acomiadarà de les piscines competint en els Campionats d’Espanya en piscina curta que se celebraran al CN Barcelona del 15 al 18 de novembre i, posteriorment, a la Copa de Clubs, a mitjans de desembre, defensant els colors del CN Sabadell. “M’ha costat molt deixar-ho, però m’he omplert d’il·lusions diferents (en el món laboral) i he vist que no tenia el temps necessari per entrenar-me i fer-ho bé, ja que sóc molt exigent. Les meves prioritats han canviat”, ha explicat la nedadora.

Villaécija, de 34 anys, ha estat acompanyada en el seu comiat de representants dels quatre clubs per als quals ha competit: l’Horta, l’Hospitalet, el Sant Andreu i el Sabadell, i de familiars, amics i entrenadors. En el seu discurs ha tingut paraules emocionades per al tècnic que la va portar a dalt de tot, Joan Fortuny, al qual ha qualificat del “meu segon pare” i ha agraït “haver-me ensenyat a superar-me”.

Erika Villaécija EFE

EFE

La nedadora catalana ha portat la medalla d’or que va guanyar en els Mundials de piscina curta de Dubai del 2010, en la qual va vèncer a la final a Mireia Belmonte, pel fet de considerar-la la “més simbòlica” ja que aleshores s’havia plantejat deixar de competir. Villaécija ha reconegut que “li queda l’espina” de no haver guanyat una medalla olímpica en els quatre Jocs en els quals ha participat entre el 2004 i el 2016 (Atenes, Pequín, Londres i Rio de Janeiro).

Malgrat tot, Villaécija passarà a la història olímpica en ser la primera nedadora que va competir en les proves de piscina i aigües obertes en uns mateixos jocs, a Londres 2012. La nedadora catalana deixa la natació amb un palmarès que inclou quatre medalles d’or en grans competicions internacionals: en els 800 lliures dels Mundials del 2010 a Dubai; en els 800 lliures i el relleu 4×200 lliures dels Europeus de Madrid de 2004 i en els 800 lliures de l’Europeu de piscina curta de Dublín el 2013. Villaécija seguirà lligada a la natació com a entrenadora dels benjamins del CN Sabadell, que compatibilitzarà amb la feina en una consultoria.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »