La mobilització del CDR no aconsegueix el seu objectiu d’arribar a la plaça Urquinaona

Dos dissabtes després dels últims aldarulls a la ciutat de Barcelona, el CDR del Barcelonès ha convocat una manifestació sota el lema “Ho tornarem a fer” que emplaçava els manifestants a arribar a la plaça Urquinaona, símbol de les protestes, per dirigir-se després a la comissaria de la Policia Nacional de la Via Laietana. Les cinc-centes persones que han secundat la convocatòria –una xifra molt menor que les dels dies forts després de la sentència, tanmateix, no han pogut ni arribar a Urquinaona pel blindatge policial.

Els manifestants han iniciat la manifestació per ronda Sant Pere, però a l’alçada de plaça Catalunya els Mossos els han barrat el pas com també han fet al carrer Fontanella, cosa que ha obligat els manifestants a pujar pel passeig de Gràcia fins a la Gran Via. Allà han intentat baixar per diferents carrers i ho han estat a punt de fer per Roger de Llúria, però l’arribada de noves dotacions policials els ho ha impedit. Ha estat en aquest punt on alguns joves han llençat els primers objectes.

Com si es tractés del joc del gat i el ratolí, els manifestants han pogut escapolir-se pel carrer Girona fins que a la confluència amb Àusies March la policia nacional, que ha reforçat l’operatiu, ha efectuat les primeres càrregues de la nit. Davant de la batussa, els manifestants han retrocedit i han baixat per Bailèn aquest cop fins arribar a Ali Bei, on han muntat una barricada bolcant dos contenidors. Una acció que han aprofitat els agents dels Mossos per dispersar els manifestants a peu i amb furgons en una persecució que s’ha allargat pel passeig de Sant Joan i fins a la plaça Tetuán, on es volien reagrupar. Tampoc ho van pogut aconseguir perquè tant els antidisturbis de la Policia Nacional com dels Mossos els han estat seguint fins a la Gran Via, on de nou han tornar a colpejar algun manifestant que s’havia quedat endarrerit.

El fort desplegament policial ha provocat que els manifestants, ja dispersats en petits grups, aprofitessin els concerts que feia el Tsunami Democràtic a la plaça Universitat per camuflar-se entre els milers d’assistents a l’acte. Els furgons de la policia ja no s’han acostat fins allà i des de la distància controlaven si els manifestants es tornaven a reagrupar, cosa que ja no ha passat. Sigui com sigui, el dispositiu policial per blindar la plaça Urquinaona ha durat fins gairebé la mitjanit per evitar un nou intent d’assalt.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: