La millor carn de vedella, als Pirineus

Rate this post

Els vedells neixen dins la zona geogràfica de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP), a l’aire lliure en els mateixos prats on pasturen les seves mares com a mínim durant els primers 4 mesos de vida. S’alimenten amb llet materna i pastures fresques. A partir d’aleshores, els animals són conduïts a les instal·lacions d’engreix de cada explotació on són alimentats amb farratge, cereals i lleguminoses. El sacrifici dels animals es realitza al final de la fase d’engreix entre els 8 i 12 mesos d’edat.

vedella ecologica de trullas 02

Zona Geogràfica

La zona geogràfica de la IGP Vedella dels Pirineus Catalans està formada per tots els municipis de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Solsonès, Ripollès i la Val d’Aran. Així com alguns municipis de les comarques de l’Alt Empordà, Bages, Noguera, Osona i Pla de l’Estany.

La IGP Vedella dels Pirineus Catalans és una IGP transfrontera que s’estén també per la Catalunya Nord en diversos municipis del Departament francès dels Pirineus Orientals.

Races

Els animals utilitzats són de les races rústiques Bruna dels Pirineus, Aubrac o Gascona, o bé de l’encreuament de mares d’aquestes races amb mascles de les races Charolesa, Llemosina o Blonde d’Aquitaine.

Objectius de la Indicació Geogràfic Protegida (IPG)

  • Posar a disposició del consumidor una carn saludable, de qualitat superior, controlada, garantida, identificada i amb origen català.
  • Implantar un mecanisme de control i certificació de la qualitat del producte, des de l’origen fins a la seva exposició i venda.
  • Promocionar el producte emparat, donar a conèixer les seves característiques i la seva qualitat als consumidors.

IGP Catala 360 864520311

Comercialització

La carn amb indicació geogràfica protegida ha de dur en l’etiqueta, de manera obligatòria i destacada, el nom de la IGP i el símbol de la UE de les IGP, a més de les dades que amb caràcter general exigeix la legislació aplicable.

  • Les peces s’identifiquen mitjançant marques d’identificació (precintes, etiquetes o altres marques de certificació) específiques de la Indicació Geogràfica Protegida.
  • La carn envasada en safates o altres embalatges va identificada amb etiquetes autoritzades pel Consell Regulador. 

 

Amb la col·laboració de:

logo generalitat de catalunya

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »