La méteo en 1 minut: menys ruixats i temperatures a l’alça

Rate this post

La inestabilitat continuarà marcant el temps aquest dimecres. Aquesta nit els ruixats han sigut una mica més puntuals del que es preveia a prop de mar, però a partir del migdia el més probable és que les tempestes reapareguin amb força en moltes comarques prelitorals, al Pirineu, al Prepirineu i en molts punts de la Catalunya Central. Atents a possibles tempestes localment fortes que deixin calamarsa, o que acumulin més de 30 l/m2 en poca estona. Fins a les 8 del matí les pluges més destacables d’aquest dijous són (en l/m2):

  • Benissanet, 14
  • la Quar, 11
  • Prats de Lluçanès, 10
  • Ulldecona, 9
  • Alcanar, 8
  • Pont de Suert, 7
  • Falset, 7
  • Bagà, 6

De nit encara podria ploure en punts del Pirineu, i no és descartable alguna tempesta entre el Maresme i la Selva, però en general els pròxims dies el temps millorarà. Aquest dijous els ruixats de tarda quedaran concentrats al Pirineu i al Prepirineu, i només de manera puntual plourà també en alguns punts de l’altiplà central. Divendres les tempestes no desapareixeran, però continuaran concentrades sobretot al Pirineu i en sectors pròxims a la serralada.

El temps del cap de setmana encara és una mica incert. Tot i que l’escenari més probable és el de dos dies enterbolits o mig ennuvolats, però sense pluja en general, alguns models apunten cap a una tongada de xàfecs extensa de cara a diumenge. Caldrà anar-ho seguint, tenint en compte que el més probable a hores d’ara és que el cap de setmana els ruixats sobtats afectin només sectors del Pirineu, i que, en tot cas, és més probable que plogui diumenge que no pas dissabte.

La temperatura pujarà clarament, però no ho farà de manera rotunda. Divendres i dissabte les màximes s’acostaran als 30 ºC a Ponent, però en general rondaran poc per sobre o poc per sota dels 25 ºC. Els mapes del temps no fan pensar en cap situació de calor intensa en els pròxims deu dies. La calor clarament d’estiu difícilment arribarà abans del 10 de juny.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »