La méteo en 1 minut: menys ruixats a curt termini, però nova tongada de xàfecs dissabte

Rate this post

Matí de temps ja insegur, sobretot a la costa i al prelitoral, on es podran anar formant alguns xàfecs de manera bastant aïllada. A primera hora descarregaven ruixats curts i intensos entre el Garraf i el Penedès, fenòmens de poca extensió. Aquesta tarda reapareixeran els ruixats i tempestes al Pirineu, al Prepirineu i a la Catalunya Central, uns ruixats que, com ahir, un cop formats s’aniran desplaçant també cap a la costa, on arribaran més desgastats. Avui plourà en menys comarques que ahir.

Demà el panorama serà similar, la inestabilitat anirà una mica de baixa, però a la tarda encara es repetiran xàfecs sobtats al Pirineu Oriental, al Prepirineu i a la Catalunya Central. Aquest dijous serà un altre dia mig ennuvolat, i la temperatura recularà dos o tres graus en molts casos, especialment al migdia. Entre aquesta tarda i demà al matí el mestral es deixarà sentir moderat a l’Ebre, i la tramuntana bufarà a l’extrem nord de l’Alt Empordà.

Divendres serà el dia amb més sol de la setmana. La temperatura revifarà al migdia, especialment a les comarques de Girona. El vent de garbí bufarà moderat, a la costa central i al sud de la Costa Brava.

El cap de setmana hi haurà un altre canvi de temps, una tongada de ruixats i tempestes afectarà la majoria de comarques a partir del migdia de dissabte i fins ben entrada la nit. Els ruixats entraran per l’oest i a mesura que avanci la tarda s’aniran desplaçant cap a la costa. Dissabte algunes de les pluges podrien ser abundants, tant al Pirineu i Prepirineu a la tarda com ja de nit en indrets pròxims a la costa de les comarques de Girona i de Barcelona. És possible que hi hagi acumulacions de fins a 50 l/m2 en algun cas. Diumenge el temps serà bastant diferent. En general farà sol, i només al voltant del Montseny i a la Catalunya Central s’hi entreveuen encara xàfecs puntuals.

Demà la temperatura serà més baixa, però divendres i dissabte el termòmetre tornarà a pujar clarament. El cap de setmana acabarà amb l’ambient més fresc de la setmana, especialment al Pirineu i a Ponent, on diumenge la temperatura podria recular fins a 5 graus respecte als valors d’avui. Dissabte la cota de neu tornarà a baixar clarament, passarà de rondar els 3.000 metres a baixar fins als 1.500 en poques hores. Si les precipitacions són abundants a la serralada dissabte els rius podrien baixar molt carregats a causa també del desgel accelerat.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »