La méteo en 1 minut: la calor anirà a més però no es farà insuportable

Rate this post

A poc a poc les nits són cada cop de més mal dormir, avui les temperatures mínimes més altes no s’han produït a Barcelona sinó a l’Alt Empordà, on la tramuntana reescalfada ha provocat que la mínima a Roses es quedés en 22,8º. Aquest migdia la calor serà molt similar a la d’ahir, màximes a prop dels 35º a Ponent i a les Terres de l’Ebre, i calor clarament d’estiu però sense excessos en general.

Els dies vinents la temperatura continuarà pujant, però el pic de calor que s’espera per dijous i divendres ha quedat una mica rebaixat en l’actualització dels mapes del temps d’avui. Al centre de la setmana la temperatura s’enfilarà una mica més, però la calorada no s’entreveu ni especialment intensa ni tampoc gaire llarga.

Dijous i divendres les màximes saltaran per primer cop aquest any per sobre dels 35º en diferents indrets de Ponent, però el cap de setmana la temperatura ja s’anirà normalitzant. Ni la pujada ni la baixada de la temperatura seran molt marcades. De manera que tot fa pensar ara com ara en una nit de revetlla clarament d’estiu, amb una temperatura molt normal per a l’època.

Avui el sol predominarà arreu, però demà ja començaran a créixer nuvolades un punts de muntanya. Demà i dijous s’escaparan alguns xàfecs de tarda en punts del Pirineu, i sembla que la inestabilitat fins i tot anirà una mica a més de cara al cap de setmana. Res fa pensar en ruixats extensos de cara al cap de setmana de Sant Joan, però sí que és probable que les tempestes de tarda s’estenguin per més indrets del Pirineu i Prepirineu, i que fins i tot puguin arribar puntualment a algunes altres comarques interiors. Encara és aviat per precisar sobre això.

Som a les portes dels primers dies de calor canicular de l’any, coincidint amb l’arribada oficial de l’estiu dijous al migdia, però mirant a llarg termini res fa pensar que hàgim d’entrar en una fase de calor especialment angoixant i llarga en el tram final del mes de juny.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »