La meitat dels pares es penedeixen del nom que posen al fill

Segons un estudi publicat el 2019, el 28% dels pares britànics lamentaven el primer nom que havien donat al seu fill. Ara. la tendència va a més. I a França ja s’han realitzat estudis que indiquen que una de cada dues parelles es penedeix del nom escollit per la criatura després de néixer. Així ho conclou la investigadora Anne-Laure Sellier en un article publicat avui a Le Figaro.

El pes del nom propi “és terriblement modern”, conclou Sellier que ha rebut molts testimonis sobre aquest tema després d’haver publicat El poder dels noms i la ciència dels noms (Heliòpols, 2018 i 2019). Sovint, les decisions dels pares pesen molt en el desenvolupament dels fills i el nom no és una excepció.

Aquest tema es posa ara sobre la taula perquè proliferen, cada dia, nous noms i l’ampli catàleg ens porta a la recerca de ser, cada vegada més extravagants. A França ja s’estimen més de 13.000 noms propis. Després de la Segona Guerra Mundial només amb prou feines arribava als 2.000.

Proliferen els adults que es canvien el nom

“Tots els primers noms porten un missatge o una càrrega. Però són les raons de l’elecció les que són importants pel propi nom. El que serà difícil després és fer-ho teu”, assegura François Bonifaix, psicoanalista. Les conseqüències ja són palpables. Cada any, 3.000 persones decideixen anar al registre i canviar-se el nom. A França plantegen solucions. Ara, es debat que quan una persona compleixi els 18 anys, l’administració li demani sistemàticament si accepta el seu primer nom o si el vol canviar i es pugui trencar amb el tabú de canviar-se’l.

Actualment hi ha tres tendències que ens porten a escollir un estil de nom. D’entrada, els pares que trien un nom ultraclàssic, una estratègia de refugi que té com a objectiu facilitar la vida, amb un nom atemporal que arribarà a tot arreu.

Altres, volen un original o creat des de zero, cosa que és possible amb les lleis vigents. Una estratègia de diferència adoptada perquè el nen experimenti la seva plena individualitat. Els pares creuen que el seu nom original serà sublimat al seu fill. 

Finalment, alguns pares trien un nom sense seguir una estratègia específica, només perquè els ha agradat. Però és sovint opten per un nom que cada vegada es posa més de moda, com Leo. Al final, els experts indiquen que l’elecció està influenciada per la societat tribal en què vivim.

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: