La Maternitat d’Elna formarà part de la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica

El Govern ha aprovat el convenir pel qual el municipi d'Elna, a la Catalunya Nord, s'adherirà a la Xarxa d'Espais de Memòria Democràtica. El castell de Bardou, que va acollir la Maternitat d'Elna entre 1939 i 1944, passarà a formar part de les guies i les rutes del Memorial Democràtic i podrà beneficiar-se de la difusió, la senyalització i el material divulgatiu de la Xarxa. La Maternitat també quedarà inclosa al mapa de la Xarxa d’Espais de Memòria, al lloc web del Memorial Democràtic. El conveni el signaran properament la consellera de Justícia en funcions, Ester Capella, i l'alcalde d'Elna, Nicolàs Garcia.

Segons l'executiu, el conveni reforça la col·laboració ja existent entre la Generalitat i el municipi d'Elna. L'Ajuntament i la Conselleria de Justícia van acordar fa uns mesos que la Maternitat acolliria al llarg d'aquest 2021 l'exposició del Memorial Democràtic 'L'àlbum de la Ruth', i que organitzaria la trobada bianual d'Elnes i Naels. En el mateix sentit, les dues institucions també van decidir treballar conjuntament en l'organització d'actes culturals i commemoratius entorn de l'exili i la deportació.

La Xarxa d'Espais de Memòria Democràtica agrupa un conjunt de llocs representatius de la lluita i els conflictes per aconseguir els drets i les llibertats democràtiques, des de la proclamació de la Segona República fins a la transició democràtica. La Xarxa està coordinada pel Memorial Democràtic, l'ens de la Generalitat que actualment depèn del Departament de Justícia encarregat de commemorar, documentar i difondre la memòria democràtica.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: