La Massana tira endavant la construcció d’una rotonda a la zona de Costes de Teixidó

El comú de la Massana ha decidit tirar endavant la construcció d’una rotonda a la confluència entre l’avinguda Sant Antoni i Costes de Teixidó. El punt rodó s’ha començat a construir aquesta setmana un cop analitzats els resultats de la prova pilot que es va engegar des del novembre per comprovar si l’actuació millorava el trànsit a la zona. S’ha optat per aprofitar les vacances de Carnaval per realitzar les obres i així reduir les afectacions al trànsit.

Les darreres setmanes, amb la rotonda provisional, es va analitzar el seu funcionament i, segons ha explicat el comú, s’ha constatat que s’ha guanyat en fluïdesa, ja que els vehicles que baixen de les escoles es distribueixen en les dues direccions. Així, per anar cap a Ordino, no cal primer baixar cap al punt de gir següent. El problema és que, en estar senyalitzada amb elements provisionals, hi havia conductors que dubtaven. Per això, es considera que amb la construcció definitiva encara s’agilitzarà molt més el trànsit.

El tram de l'avinguda Sant Antonio on es posarà el punt de gir.

Relacionat

Les obres s’estan realitzant aquesta setmana de vacances escolars. D’aquesta forma, s’entén que hi ha un menor volum de trànsit i, per tant, es generen menys dificultats a la mobilitat a la zona. El projecte constructiu de la nova rotonda ha estat dissenyat amb l’objectiu de reforçar la seguretat tant dels vehicles com dels vianants, incrementant la visibilitat dels conductors reduint la distància en els punts de encreuament.

El projecte és un primer pas del pla estratègic per pacificar el centre de la Massana, prioritzant punts de convivència i de passeig. La rotonda forma part del pla de millora del trànsit rodat a la parròquia, que s’està portant a terme segons els estudis realitzats per Mobilitat. Cal recordar que la carretera que creua el poble, la general 4, suporta un elevat pas de vehicles (21.000 vehicles diaris de mitjana) a conseqüència del gran increment de població a la Massana i a Ordino en els darrers anys. Davant aquesta evidència, el comú ja ha executat diverses accions, com la redistribució dels passos de vianants o el sentit únic del carrer Major i Costes de Teixidó en horari escolar.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: