La massa d’aire fred comença a marxar

Rate this post

Tot i que la jornada d’avui ha tornat a començar amb fred arreu i amb glaçades generalitzades a bona part de l’interior i localment a punts de la costa, la temperatura ja no ha baixat tant com ahir, en conjunt. La massa d’aire fred de mica en mica es va allunyant, i això farà que la temperatura torni a pujar.

Ens espera un dissabte dominat pel sol i tot arreu. La temperatura màxima pujarà i, se situarà entre 4 i 9 ºC a bona part de l’interior del país i entre 9 i 14 ºC al litoral i al prelitoral.

A les Illes, encara fins a mig matí es pot escapar algun ruixat local entre Menorca i l’est de Mallorca. Tot i això els núvols acabaran marxant i quedarà una tarda assolellada. A la resta de territoris, el cel es mantindrà serè.

Ara bé, el vent farà la guitza en algunes comarques. La tramuntana i el mestral continuaran bufant a l’Alt Empordà, a la Catalunya del Nord, als cims del Pirineu, al sud del Camp de Tarragona i al massís del Port amb cops de més de 60 a 80 km/h al llarg de tot el dia. Demà el vent continuarà sent el protagonista a les mateixes zones. Fins i tot, s’espera que de matinada es reforci.

Demà hi haurà pocs canvis. En conjunt dominarà el sol, tot i alguns núvols prims al nord del país. De matinada es formaran alguns bancs de núvols baixos o de boira a punts de Ponent, sobretot a comarques com l’Urgell, l’est de la Noguera i la Segarra que, amb el pas de les hores, tendiran a marxar.

A banda, al vessant nord del Pirineu hi haurà més núvols i fins i tot es poden escapar quatre flocs de neu fins a l’hora de dinar, sobretot a les zones més elevades. La cota de neu pujarà dels 1000 als 1500 metres.

La temperatura pujarà més, tant la mínima com la màxima. De matinada les glaçades quedaran restringides a les zones arrecerades del vent de l’interior del país.

La setmana començarà amb un temps força semblant, marcat pel sol arreu, per la presència d’alguns bancs de boira a punts de l’interior, sobretot a Ponent i per un ambient menys fred que els darrers dies.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »