‘La mar’ d’innovadors

Rate this post

El Saló Nàutic va hissar veles aquest dimecres i tanca aquest diumenge, amb vents molt favorables. La mostra ha augmentat la seva superfície dexposició el 8% respecte de ledició anterior fins a assolir els 25.400 metres quadrats repartits entre diferents zones del Moll de la Fusta i el Moll dEspanya del Port Vell de Barcelona. En total shan pogut visitar una mica més de 700 embarcacions 171 de les quals a laigua- mentre que 275 companyies del sector seran presents a través daltres tants estands dexposició

.”Si lany que ve mantenim aquests nivells de creixement haurem de pensar a ocupar nous espais”, va anunciar Luis Conde, president del saló, durant la presentació del certamen dimecres passat. Loptimisme que es respira en aquest exercici contrasta amb edicions passades que no van ser tan plàcides. “Quan em vaig posar al capdavant del Saló Nàutic, fa nou anys, estàvem a la cresta de lonada. Durant lèpoca de crisi vam passar uns temps molt durs i ara tornem a tenir unes perspectives molt bones”, comentava Conde fa unes setmanes en una trobada amb periodistes. Aquest any lesdeveniment ha penjat el cartell de complet.

En lactual edició sha posat laccent en “la innovació i laposta per lemprenedoria”, asseguren els organitzadors. La mostra ha donat a conèixer més de 120 novetats en embarcacions, motors i electrònica, a més doferir algunes pinzellades sobre el barco connectat. Rellotges i ulleres que permeten conèixer al detall les dades de navegació, aplicacions per a mòbil amb què es pot sollicitar un amarratge o palanques de control que faciliten les maniobres datracada són algunes de les solucions tecnològiques que són presents als llocs dexhibició. Les embarcacions híbrides, que consumeixen fins a quatre vegades menys de combustible que les convencionals, també tenen la seva quota de protagonisme.

Pel que fa a emprenedoria, Thermal Recycling of Composites (TRC) sha proclamat guanyadora de la primera edició del Nautic Tech International Forum, coorganitzat per la consultora Seed&Click i el Saló Nàutic de Barcelona. Lstart-up barcelonina dirigida per Oriol Grau, que està especialitzada en el desenvolupament i explotació de tecnologies per al reciclatge de materials compostos, ha presentat el millor projecte dentre els 35 contendents que han participat en el concurs i sha emportat un premi valorat en 100.000 euros en productes i serveis. El dot del guardó corre a càrrec dAmazon Web Services, McCann, Baker McKenzie i 4YFN, que són alguns dels collaboradors de lesdeveniment.

Seguir leyendo….

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »