La Lliga francesa es queixa de Tebas a la UEFA

Rate this post

La presidenta de la Lliga de Futbol Professional de França, Nathalie Boy de la Tour, ha enviat una carta a la UEFA per queixar-se de les “ingerències” del seu homòleg de la Lliga espanyola, Javier Tebas. La dirigent del futbol francès ha instat el màxim organisme del futbol europeu a que es pronunciï sobre el “joc net financer” del París Saint-Germain (PSG).

“Aquestes declaracions constitueixen una ingerència en el funcionament de la Lliga de futbol professional que perjudiquen al París Saint-Germain i, de retruc, a la resta de la Lliga francesa”, ha contestat Boy de la Tour. La carta ha estat divulgada pel diari L’Équipe i enviada al responsable de l’organisme europeu, Aleksander Ceferin.

La protesta de Boy de la Tour s’uneix a la de la Federació Francesa de Futbol (FFF), que ha demanat a Tebas que cessi en els seus atacs al PSG i ha insinuat que podria denunciar-lo. La presidenta de la Lliga francesa ha demandat a la UEFA que exigeixi a Tebas “utilitzar un nivell de llenguatge digne” sense perjudicar la imatge que el futbol ha de donar.

Les crítiques del president de la Lliga espanyola al club de la capital francesa s’han multiplicat des que va fitxar el brasiler Neymar a l’agost per 222 milions d’euros i busquen aconseguir que la UEFA els sancioni per suposada violació de les regles de finançament gràcies al suport que té l’Estat de Qatar, que és el seu accionista.

La demanda contra el club francès es va formalitzar el passat 22 d’agost. Tebas, en una entrevista publicada per L’Équipe, s’ha mostrat impacient davant del fet que la UEFA no hagi dictaminat encara una resolució, li va donar de termini fins a finals d’any, i ha advertit que en cas contrari recorreria a la Unió Europea.

Powered by WPeMatico

Translate »