La jutge ignora Aznar i manté Zaplana a la presó

Rate this post

La petició de José María Aznar que la situació del pres preventiu Eduardo Zaplana es resolgui “de manera fàcil, humanitària i compassiva” no ha calat en la magistrada encarregada del cas “Erial”. 24 hores després de la petició pública d’Aznar a favor del seu amic Zaplana, s’ha conegut que la jutgessa ha signat la pròrroga del secret de sumari, el que implica que el criteri de mantenir l’exministre i expresident de la Generalitat valenciana entre reixes, contínua en vigor.

El motiu de la pròrroga, és que la requisitòria d’informació financera realitzada pels investigadors a països estrangers, entre ells diversos paradisos fiscals, no ha arribat encara al jutjat. Segons informa València Plaza, en principi s’esperava que aquesta informació arribés al llarg del mes de desembre, el que suposaria que entre finals de mes i principis de gener es podria aixecar el secret que pesa sobre les actuacions i obrir una possibilitat a l’excarceració de Zaplana.

Sis mesos a la presó

Zaplana va complir dissabte passat sis mesos a la presó. Una situació, la de pres preventiu, que manté al costat dels seus presumptes testaferros principals, Joaquín Barceló i Francisco Grau, des que tots fossin detinguts dins d’una trama de blanqueig de capitals batejada com a Operació Erial.

Segons el sumari, Zaplana, Barceló i Grau, així com la resta d’investigats entre els quals destaquen l’exconseller i exdirector general de la Policia Juan Cotino; el seu ex cap de gabinet Juan Francisco García; la seva secretària, Mitsouko Henríquez, i la seva dona, Rosa Barceló, estan imputats en diferent mesura per delictes com suborn, prevaricació, malversació, blanqueig de capitals, tràfic d’influències, frau en la contractació, delicte fiscal, falsedat documental i de formar una associació il·lícita i un grup criminal organitzat per delinquir.

 

Anar a la font
Àngel Martínez

Powered by WPeMatico

Translate »