La jutge descarta fixar un preu a Bon Preu en el litigi entre els germans Font

Rate this post

Porta oberta a la divisió. La titular del jutjat mercantil 8 de Barcelona, on fa dues setmanes es va celebrar el judici entre els germans Font, president i vicepresident del grup Bon Preu, no ha fixat cap preu sobre el valor que tindria la meitat de l’empresa. Segons avançava ahir La Vanguardia, la jutgessa ha desestimat la demanda de Josep Font, que volia que el seu germà, Joan Font, li comprés la seva part del negoci per 530 milions però la quantitat, segons el germà, era “inassumible”.

Així doncs, la jutgessa dona la raó a Joan Font i apel·la a seguir els estatuts de la companyia, que indiquen que s’han de repartir els actius del grup. Davant aquesta decisió, Josep Font té previst recórrer la decisió.

La sentència, a la qual ha tingut accés l‘ACN, indica que en aquest cas no es pot seguir els termes previstos en la Llei de Societats de Capitals i s’ha d’aplicar el procediment de resolució de conflictes incorporat als estatuts, que indica els mecanismes a seguir.

Repartir-se els actius

Segons els estatuts, davant la impossibilitat de posar-se d’acord amb la taxació pel valor de l’empresa –les quatre valoracions realitzades algunes arribaven fins als més de 1.000 milions d’euros-, i per desfer el bloqueig societari, cal separar l’empresa i repartir-se els actius immobiliaris, els diners i el negoci entre els germans per lots.

La magistrada, doncs, desestima la demanda de Joan Font, que demanava 530 milions per la seva part de Bon Preu, una quantitat, segons Josep Font, “inassumible” i que podria dur a l’empresa a un concurs de creditors. Condemna, a més, al vicepresident a pagar les despeses judicials. Aquest, però, té previst presentar recurs a la sentència.

Anar a la font
El Nacional / ACN

Powered by WPeMatico

Translate »