La justícia resol que Shakira i Carlos Vives no van plagiar ‘La bicicleta’

El jutjat mercantil número 12 de Madrid ha desestimat la demanda contra Shakira i Carlos Vives per l’acusació de plagi de la cançó ‘La bicicleta’. “No existeix cap plagi”, diu, ja que la melodia, el ritme i l’harmonia “són diferents”. La sentència desestima la demanda de Livan Rafael Castellanos i Maryla Dianik, i ha accepta la defensa que Shakira va fer al març al judici, que considera “coherent” i “detallada”.

La cantant colombiana sostenia que tenia la “completa originalitat” de la cançó i afirmava que abans de cantar-la no sabia res del compositor cubà Liav Castellano. Castellano l’acusava de plagiar el seu tema ‘Yo te quiero tanto’, però Shakira ha defensat que “no té res a veure ni en la melodia ni en la música ni en la temàtica de ‘La bicicleta'”.

Shakira nega que plagiés ‘La bicicleta’: “És un homenatge a la meva terra”

En el seu testimoni, Shakira va relatar que Vives li va enviar una ‘demo’ de la cançó i que ella va aportar i allargar la lletra i la melodia que va sobre la part de l’acordió de ‘La bicicleta’, i que va convertir en la tornada del tema. El jutge sosté que la frase suposadament plagiada, “te quiero tanto”, és “una expressió comuna, utilitzada en tota mena de cançons i textos”, i hi afegeix que no creu que sigui “una originalitat”.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: