La justícia investiga si Camps va planificar el circuit de F1 de València ‘a la carta’

Rate this post

Tot i el secret sumari, a poc a poc es van sabent detalls de la causa judicial oberta contra l’ex-president de la Generalitat Francisco Camps. Concretament, s’investiga si el disseny i la construcció del circuit de la Fórmula 1 a València es van fer ‘a la carta’ i si, a més, es van alterar dates en diferents documents.

La causa, que està oberta pels delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental, tracta d’esbrinar si es van cometre irregularitats en la construcció del circuit de la F1 i estan sota sospita l’aleshores empresa pública autonòmica denominada Ens Gestor de la Xarxa de Transports i Ports de la Generalitat (GTP), a més de diverses enginyeries encarregades de dissenyar els traçats.

En concret se sospita que l’adjudicació a empreses de la construcció del circuit va poder fer-se a la carta, seleccionant-les sense sotmetre’s a tota la legalitat exigida. També s’haurien detectat alteracions de dates en diversos documents intervinguts.

El cost del projecte va ascendir a noranta milions d’euros aproximadament. Aquest procediment va sortir a la llum pública la passada setmana, quan va transcendir que Camps estava citat a declarar en qualitat d’investigat en el Jutjat d’Instrucció número 17 de València.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »