La justícia europea dona la raó al Madrid i nega l’existència d’ajudes d’estat il·legals al club blanc

La justícia europea ha donat la raó al Reial Madrid i ha anul·lat la decisió de la Comissió Europea que apuntava que el club blanc havia rebut ajudes d’estat il·legals l’any 2011, quan l’entitat que presideix Florentino Pérez va rebre una indemnització de l’Ajuntament per uns terrenys que el consistori li va cedir l’any 98.

Tot va començar quan l’Ajuntament va cedir al Reial Madrid un terreny al barri de Las Tablas valorat en 421.000 euros. Era l’any 1998. Caldria que passessin 13 anys perquè el consistori descobrís que era “legalment impossible” transferir aquell terreny al club de futbol, perquè es tractava d’un terreny públic. Per posar-hi remei, l’Ajuntament va decidir recomprar el terreny de Las Tablas i va revaloritzar la propietat per calcular la indemnització que calia pagar al club. L’operació va transformar els 421.000 euros de l’any 1998 en 22,7 milions d’euros l’any 2011. És a dir, que el terreny va augmentar de valor un 5.400%, segons va publicar el diari ‘The Independent’.

En comptes de pagar la suma en efectiu, però, l’Ajuntament de Madrid va cedir al club presidit per Florentino Pérez diversos terrenys, entre els quals hi havia una propietat als voltants del Bernabéu, destinada a construir-hi una zona lúdica i un complex hoteler de luxe.

La Comissió Europea, que temia que la jugada pogués amagar una ajuda d’estat il·legal, va iniciar una investigació i va concloure que, en efecte, el Madrid havia rebut ajudes d’estat il·legals arran d’aquesta operació i, després d’aquesta decisió, l’ Ajuntament de Madrid va reclamar al club 18,4 milions d’euros. El Madrid va recórrer la decisió de la Comissió Europea i aquest dimecres el Tribunal General ha donat la raó al club blanc i ha anul·lat la decisió presa anteriorment per la Comissió perquè considera que no va provar de manera satisfactòria que la mesura hagués conferit un avantatge al Madrid, una de les condicions necessàries perquè el procés es pugui considerar ajuda d’estat il·legal.

Ara la Comissió Europea té dos mesos i deu dies per presentar un recurs de cassació davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Anar a la font – Ara.cat – ESPORTS

Deixa un comentari

%d bloggers like this: