La ironia de Queralt sobre la sentència d’Estrasburg en el cas Otegi

Rate this post

La sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) sobre el judici d’Arnaldo Otegi ha portat molta cua. Des de les formacions independentistes i sobiranistes s’ha valorat el posicionament del TEDH com una mostra de la “injustícia” existent a Espanya. Les formacions autoanomenades constitucionalistes s’han limitat a manifestar que respecten la decisió

El tribunal amb seu a Estrasburg ha determinat aquest dimarts que l’alt tribunal espanyol va violar l’article 6.1 del Conveni Europeu de Drets Humans sobre el “Dret a un procés equitatiu” quan es va jutjar i enviar a presó a Arnaldo Otegi i quatre demandants més pel cas Bateragune.

El jurista Joan Queralt ha ironitzat amb la idea que la sentència de la Sala 3 del tribunal d’Estrasburg sobre el cas Otegi no ha estat per unanimitat. “És cert, el vot dissident volia atorgar una indemnització” pels perjudicis causats al no haver tingut dret a un procés com és degut, segons ha assegurat Queralt. 

De fet, l’article 121 de la Constitució Espanyola contempla la “indemnització” com a mètode per reparar “l’error judicial o funcionament anormal de l’Administració de Justícia”. Encara que també deixa clar que tot i ser un dret, “no està configurat com dret fonamental”.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »