La Intersindical-CSC convoca vaga general feminista el 8M

La Intersindical-CSC ha tornat a convocar vaga laboral el 8M, com en els dos darrers anys, instats i motivats per l’empenta del moviment feminista. Des del sindicat es recorda que "tot i la dificultat que la vaga sigui en diumenge, ja que en limita el seguiment, però alhora permet fer vaga i visibilitzar els col·lectius que treballen en festius, alguns clarament feminitzats i precaritzats, com ara la neteja, l’hostaleria o la cura de les persones. També creiem que ens ha de facilitar sortir al carrer i visibilitzar-nos arreu del país".

Segons l'entitat, els motius per convocar vaga laboral el 8M són específics en tant que persegueixen denunciar les violències i desigualtats que travessen a les dones, també i concretament en el món laboral, així com reivindicar mesures polítiques i laborals que les reverteixin i les eradiquin. I històrics en la mesura que aquestes condicions de vida i de treball les han patides sempre les dones i són imposades pel fet de ser dones. I les pateixen cada dia, també els diumenges.

En aquest sentit, recorden que la bretxa salarial a Catalunya és d’un 23% i que els drets laborals a l’Estat espanyol estan en regressió els darrers anys. Aquestes retallades, juntament amb la precarització impulsada per les darreres reformes laborals afecten especialment les dones, que pateixen més risc de caure en la pobresa (molts cops, malgrat tenir feina), en l’exclusió social i en l’atur. També accedeixen al món laboral en pitjors condicions generals que els homes i a feines considerades de menor valor social, més precàries i pitjor remunerades.

Així mateix, les tasques domèstiques i la cura familiar, sovint tant menystingudes i invisibilitzades, continuen recaient majoritàriament en les dones i són gratuïtes, representant una immensa plusvàlua pel capital. Les dones, a més, pateixen discriminació per raó de gènere i assetjament sexual a la feina sense que hi hagi conseqüències laborals, socials i penals per a qui les exerceix, en molts casos.

A la Intersindical-CSC consideren que "la lluita per la República Catalana i la lluita feminista són simbiòtiques i ambdues s’incardinen amb la lluita sindical. El sindicat no restem al marge d’aquesta realitat i volem continuar sent un agent que possibiliti un canvi radical en les polítiques socioeconòmiques, amb l’objectiu de garantir-nos la llibertat, la justícia social i unes condicions de vida dignes i suficients".

 

 

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: