La Intersindical ajorna fins el 18 d’octubre la vaga general

La Intersindical-CSC ha decidit ajornar una setmana la vaga general que havia convocat per aquest proper 11 d’octubre. El sindicat ha decidit fer un preavís per al següent divendres, 18 d’octubre, quan confia que es donaran millors condicions per mobilitzar els treballadors. Formalment, la vaga està convocada contra la reforma laboral, la igualtat de gènere en el món laboral i l’establiment d’un salari mínim de 1.200 euros, entre d’altres, però a ningú se li escapa que té un evident component de resposta a la sentència del Tribunal Suprem en el judici a l’1-O.

No és la primera vegada que la Intersindical ajorna una vaga d’aquestes característiques. També n’havia convocada una pel 7 de febrer, quan semblava que podia coincidir amb l’inici del judici al Suprem, però finalment la va canviar pel dia 21. El judici va començar finalment el 12 de febrer.

Des de l’alt tribunal encara no s’ha fet pública la data de publicació de la sentència, però nombroses fonts properes al Suprem apunten que es farà abans del dia 16, quan es compliran dos anys de presó preventiva en el cas de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT no s’han sumat a la convocatòria de vaga, tal com va passar, per exemple, el 3 d’octubre del 2017.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: