La inserció laboral dels joves graduats supera els nivells pre-crisi el 2017

Rate this post

La inserció laboral i la qualitat de l’ocupació han millorat el 2017. Són les conclusions de l’estudi d’Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals de l’any 2017 que ha presentat avui el Departament d’Ensenyament i el Consell General de Cambres Oficials de Comerç. Segons l’estudi, la inserció esdevé la primera opció pels graduats davant de la continuïtat formativa. A més, també creixen les oportunitats d’inserció i gairebé 4 de cada 10 graduats troben feina a partir de l’empresa de pràctiques o el centre docent.

En aquest sentit, l’estudi també mostra que la inserció laboral dels joves que estudien i treballen sobrepassen el 54% dels graduats, així la inserció laboral “ha superat la continuïtat formativa, i ho entenem com un indici de recuperació i millora”, segons el subdirector general de Programes, Formació i Innovació de la Generalitat, Estanislau Vidal-Folch

Atur i accés a la feina

La tendència dels últims anys és un descens en tots els casos, però un descens més petit del que hi ha hagut en la taxa d’atur respecte la taxa d’atur juvenil en general. En aquest sentit, podem destacar dos grans obstacles que troben els joves a l’hora de trobar feina: la manca d’experiència i la falta d’ofertes de feina. 

D’altra banda, pel que fa a les vies d’accés, en destaca l’empresa de pràctiques i la xarxa de personal. Cal tenir en compte, però, que sumant l’accés a partir de l’empresa de pràctiques i a través del centre de formació, la inserció laboral suma més d’un 40%.

En aquest sentit, la percepció d’utilitat dels estudis per a obtenir feina és d’un 80%. El director gerent del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, Narcís Bosch, ha valorat positivament els programes d’estada a l’empresa que fan els alumnes, i ha assenyalat que, com a dada curiosa, 1050 alumnes catalans han fet estades a empreses de l’estranger.

Seguirà ampliació

Anar a la font
Carlota Serra

Powered by WPeMatico

Translate »