La inflació cau al maig després de tres mesos consecutius de pujades

L’índex de preus al consum (IPC), l’indicador de la inflació, ha augmentat un 1% al maig en comparació amb el mateix mes del 2018 a Catalunya, segons dades publicades aquest dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Es tracta d’una reducció de set dècimes en relació amb l’abril, quan va créixer un 1,7% interanual a causa, principalment, de l’augment de preus del sector turístic per la Setmana Santa.

Amb aquestes xifres, l’IPC baixa després de tres mesos consecutius de pujades. Pel que fa a la variació mensual, els preus van pujar un 0,2%, amb lleugeres pujades i alguna baixada dels diferents productes, a excepció dels del vestit i el calçat que van pujar un 3,1% i de la baixada d’un 1,7% d’oci i cultura.

La Setmana Santa fa pujar l'IPC de l'abril tres dècimes

La Setmana Santa fa pujar l’IPC de l’abril tres dècimes

Catalunya és la cinquena comunitat autònoma juntament amb el País Basc amb l’IPC més alt. El rànquing l’encapçala Navarra (1,3%) i la Comunitat de Madrid, Castella i Lleó i la Rioja, amb un 1,1%.

A Espanya els preus també van pujar un 0,2% al maig en relació amb el mes anterior i va retallar set dècimes la seva taxa interanual, fins al 0,8%, el seu nivell més baix des del gener del 2018. Aquest descens de la taxa interanual de l’IPC es deu a la baixada dels preus de l’electricitat i dels paquets turístics i al fet que els carburants i alguns aliments, com les ara fruites, també han reduït preus.

Pel que fa a la inflació subjacent, la que exclou els preus dels productes energètics i dels aliments no elaborats, va recular dues dècimes al maig, fins al 0,7%, de manera que se situa una dècima per sota de l’IPC general.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: