La importància de conèixer els símptomes dels bufs de cor

Un buf cardíac és un so anormal que es produeix a causa de vibracions o turbulències que la sang causa quan flueix a través del cor. Generalment es descobreix quan un metge ho escolta a través d'un estetoscopi. Normalment són benignes i no causen complicacions, però en ocasions poden indicar una afecció cardíaca greu, per la qual cosa el millor és realitzar un estudi que analitzi la causa de la seva prevalença. En els nens són bastant habituals –aproximadament el 72% el pateix– però molts desapareixen amb l'edat. Tanmateix, en altres casos continuen en l'edat adulta.

Corazón

Quan les vàlvules cardíaques s'obren i tanquen, emeten un so particular, però quan no ho fan de forma normal, la sang pot filtrar-se cap enrere o no fluir cap a davant, el que origina el murmuri que es denomina buf. Existeixen dos tipus, els benignes, que passen quan no hi ha anormalitat estructural o condició cardíaca present, i els anormals, que es produeixen, quan sí que existeix una malaltia cardíaca que està causant aquest so.

Les persones amb bufs cardíacs benignes poden viure una vida relativament normal. En general, poden fer exercici i practicar esports sense problema. Però els anormals, que són menys comuns, sí que requereixen una atenció mèdica específica, en estar associats amb una malaltia valvular cardíaca.

Les possibles causes

 

Poden deure's a diverses circumstàncies. Per exemple, circumstàncies o etapes en la vida, com fer exercici d'intensitat, l'embaràs o l'anèmia poden causar un flux sanguini alt, igual com l'hipertiroïdisme, la febre i el creixement ràpid. Això podria conduir a un buf benigne, també anomenat innocent.

En altres casos l'origen està en un problema amb una vàlvula al cor, com l'estenosi aòrtica o una vàlvula aòrtica bicúspide. També poden deure's a problemes ventriculars, com la insuficiència mitral funcional. Altres malalties com l'endocarditis i el lupus, també poden causar un buf cardíac, així com una patologia cardíaca congènita.

El fet que l'obertura entre l'aorta i l'artèria pulmonar no es tanqui correctament després del naixement, o l'acumulació de calci a les vàlvules cardíaques amb l'edat, la dilatació de la vàlvula aòrtica, una endocarditis infecciosa –una infecció bacteriana del revestiment del cor–, la malaltia cardíaca reumàtica crònica… tots són causes que provoquen l'aparició de bufs, per la qual cosa és necessari que el metge descarti l'existència d'altres patologies que puguin causar greus complicacions per a la salut.

Dolor pit

Els símptomes del buf

 

Els bufsbenignes no solen causar símptomes, però els anormals si. Per això és necessari anar a un especialista si es presenten desmais sobtats, sensació d'atordiment o pell de color blavosa, un fetge de més mida del normal, sensació de molèstia al pit o inflor en les extremitats del cos. L'engrandiment de les venes del coll, la tos persistent o la dificultat per respirar en algunes ocasions poden ser també signe de patir un buf amb possibles complicacions.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: