La Guàrdia Civil assenyala ara Jaume Roures pel referèndum

Rate this post

En la teranyina que la Guàrdia Civil va posar en marxa, per escapçar la cúpula que preparava el referèndum, a les ordres del jutge d’instrucció 13 de Barcelona, la policia ha interceptat, entre les trucades telefòniques, referències a l’empresari Jaume Roures, fundador de Mediapro.

Entre les converses gravades n’hi ha dues entre Josep Maria Jové i l’empresari Oriol Soler, considerat per la Guàrdia Civil un dels ideòlegs del procés independentista, i una altra del 23 de setembre entre Viver i l’excap dels serveis jurídics de la Generalitat Margarida Gil, que al parer de la Guàrdia Civil delata Roures.

Amb aquest material la Guàrdia Civil ha fet un nou informe al que ha tingut accés ElNacional.

A la primera trucada, Soler va trucar el 7 d’agost Jové per demanar-li una cita per veure’s molt ràpidament, ja que aquell mateix matí tenia una reunió amb Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i per tractar d’un assumpte “del qual ja havien parlat anteriorment” i no podia acudir a la trobada sense prèviament preguntar-li “una cosa” per saber “què és el que els havia d’explicar”, segons detalla la Guàrdia Civil en un informe remès al jutge.

En aquella mateixa conversa, Soler li va indicar al número 2 de Junqueras que després de reunir-se amb els “jordis” tenia “la del ‘Roures'”, qui segons la Guàrdia Civil podria tractar-se del fundador de Mediapro, Jaume Roures.

Mediapro va habilitar a la seva seu, a Barcelona, el centre on el Govern va fer les rodes de premsa l’1-O.

mediapro - efe

En l’informe que ha fet la Guàrdia Civil destaca que en l’ENFOCATS es proposa la intergració de Jaume Roures en el comitè executiu “en qualitat de professional expert en l’àmbit de la comunicació”.

La Guàrdia Civil explica com a partir d’aquestes trucades Mediapro “va produir el vídeo 1-O difós per la cadena de televisió TV3 en què es van narrar els esdeveniments relacionats amb el referèndum, es van enaltir a les persones que van ser capaços de fer-ho efectiu i es van difondre els missatges que interessaven a la causa independentista”.

“Els màxims responsables del moviment independentista són conscients que en les seves accions de comunicació juguen un paper fonamental els mitjans de comunicació social” pel que “comptar amb el suport d’un proveïdor de serveis audiovisuals de l’entitat Mediapro permetria difondre el missatge sobiranista a un públic molt més gran ” diu l’informe.

El document detalla tres moments en Josep Maria Jové parla amb diverses persones sobre la suposada implicació de Roures en el procés sobiranista. Es parla de crear un “documental que havia de girar al voltant de tots perquè es tractava de fer un document per a la història “. Mesos més tard, Tv3 estrenava 1-0. El documental explicant el dia del referèndum va ser líder d’audiència. 

 

https://www.elnacional.cat/uploads/static/pdf.js/web/viewer.html?file=https://www.elnacional.cat/uploads/s1/37/32/46/8/jaume-roures-mediapro-referendum.pdf

 

Anar a la font
Gemma Liñán

Powered by WPeMatico

Translate »