La gran bola o la fabricació d’una mentida

L'arxivament de les tres últimes denúncies que encara estaven obertes contra els professors de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca, per part del jutjat número 7 de Martorell, als qui s'acusava de presumpte menyspreu a alumnes fills de guàrdia civils després del referèndum de l'1 d'octubre, posa punt i final a una persecució exclusivament ideològica als docents d'aquest centre. Tanca el tema judicial però no rescabala ni de bon tros el dany enorme fet als mestres que s'han vist afectats, al centre escolar que ha estat vilipendiat, al model educatiu de Catalunya i, en última instància, el deteriorament de la convivència, buscat o no, per aquells que més atien la divisió, la crispació i l'odi.

Durant gairebé dos anys s'ha tingut en suspens uns professionals de l'educació que tan sols van fer la seva feina, sobre els qui pesava una causa judicial en la qual eren investigats per delictes d'odi i contra la integritat moral. Aquestes tres últimes denúncies ara arxivades formaven part d'un expedient que afectava nou mestres, que durant tot aquest temps han viscut amb l'amenaça de poder ser condemnats. Tot ha estat una barbaritat enorme amplificada d'una manera vergonyosa i nauseabunda per polítics unionistes i mitjans de comunicació espanyols. El 29 d'abril del 2018, El Mundo publicava un ampli reportatge que portava per títol "Los 9 maestros catalanes de la infamia". Albert Rivera aclamava la informació, en la qual apareixien fotografies dels docents amb un tuit gens innocent: "Els mestres separatistes que van assenyalar públicament fills de guàrdia civils a Catalunya".También hi ha un altre, n'hi ha molts més, en el qual escriu: "Espero que la justícia actuï contra la persecució separatista a les famílies de servidors públics a Catalunya. Si volem mantenir la dignitat democràtica no podem permetre'ns professors que assetgin nens i sembrin odi a les aules".

Aquestes declaracions del partit taronja en un moment en què la imatge de Rajoy com a president era sota mínims, Sánchez s'esllanguia a l'oposició i Rivera era la gran esperança de les elits empresarials i mediàtiques per accedir a la Moncloa, van suposar encendre la metxa de la persecució cap a un centre escolar concret i contra tota l'escola catalana. Es va fer sense cap rubor, destrossant famílies, atemorint els docents d'una manera tan exagerada que, en acabar el curs escolar de 2018, vuit dels nou professors denunciats per l'1-O van demanar el trasllat a un altre centre. Uns mesos abans havien aparegut a l'institut unes pintades amb esprai negre titllant de "nazis" i "rates" els nou professors acusats per la fiscalia.

Hi va haver una instrumentalització del cas des de fora a què es van prestar diverses famílies i que va agafar força judicial amb la intervenció de la fiscalia al costat de la política i la mediàtica. Ara, Ciutadans ja comença a ser coneguda a tot Espanya i ha perdut aquell anell d'impunitat, com s'ha vist al recent escàndol protagonitzat per Arrimadas i altres dirigents taronges a la manifestació de l'Orgull LGTBI celebrada a Madrid. De "partit de l'odi" se l'ha arribat a qualificar, quan fa uns mesos Cs era aplaudit pel mer fet de propagar mentides i més mentides sobre Catalunya. Alguna cosa s'ha avançat però mai no oblidaran el que han passat els professors de l'IES El Palau.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: